Sydøstsjællands Idrætsefterskole

Idrætsefterskole for 10. klasses-elever med boglige og sportslige ambitioner og fokus på personlig udvikling. Linjefag i håndbold, fodbold, basket eller gymnastik. FS10-prøve i almene fag samt mulighed for fransk eller spansk. Kunststofbane, 2 haller, klatrevæg, fitnessrum og springgrav. Skilinje og en bred vifte af valgfag.

Undervisning
Skolen er en fagligt orienteret idrætsefterskole for 10.klasser med et højt aktivitetsniveau, hvor eleverne deltager i så mange prøverelaterede fag som muligt. Ligeledes lægges der vægt på en holdningsdannende undervisning, der bygger på en positiv arbejdsindsats.
Undervisningen afsluttes med FS10.
Der undervises i dansk, engelsk, matematik, tysk/fransk, fysik/kemi og fællesgymnastik.

Der vælges et af følgende A-fag: Fodbold, håndbold, basket (drenge) og pigegymnastik. Vi tilbyder træner/lederuddannelse inden for disse sportsgrene. Bemærk! Udgifter til spillerdragter.
Skolen er godkendt af Cambridge University til undervisning i Cambridge engelsk.

Vi tilbyder mange valgfag: fx, musik, volley, krea, badminton, spring, step/aerobic, klatring, løb/styrke, filosofi, førstehjælp, kor, teatersport, samfundsfag, dans.
Skolen har ingen specialundervisning.
Sportshal med springgrav og klatrevæg.
Fitness-lokaler.

Kunstgræsbane.

Skolen tager samlet til Østrig på ski-lejrskole.

Mod ekstra egenbetaling tilbydes en Skilinje med mulighed for at opnå den Alpine Klubinstruktør uddannelse under Den Danske Skiskole.

Skolen er en røgfri skole for ikke-rygere.

Skolens historie
Oprettet i 1904 som landbrugs- og husholdningsskole og i 1970 ændret til efterskole.
Skolens navn blev i 2006 ændret fra Haslev Efterskole til Sydøstsjællands Idrætsefterskole.

Skolens bagland
Folkekirken og dens organisationer bl.a. KFUM/K, spejderbevægelsen og KFUM´s idrætsforbund.

Skolen værdigrundlag
Grundlaget for Sydøstsjællands Idrætsefterskole virke er et kristent menneskesyn.
På Sydøstsjællands Idrætsefterskole arbejder vi ud fra følgende værdier:

• Faglig og personlig udvikling
• Fællesskab
• Ansvar
• Tillid
• Respekt

På skolens hjemmeside kan du se, hvordan vi omsætter værdierne i hverdagen på Sydøstsjællands Idrætsefterskole.

10. kl

Oplysninger om ledige pladser senest opdateret 30/06/2014