Tømmerup Fri- og Efterskole

Studieforberedende efterskole med 3 linjer - dramalinje, verdenslinje og sport/adventurelinje - der på hver sin måde bringer dig ”ud over kanten”. Vi niveaudeler i de prøveforberedende fag og lægger vægt på at gøre eleverne klar til ungdomsuddannelserne. En del af undervisningen foregår på fagdage, hvor der arbejdes tværfagligt med forskellige emner. Derudover naturligvis en mængde spændende oplevelser i et forpligtende fællesskab.

Vore linjer:

• Dramalinjen udfordrer din lyst til at udtrykke dig. Vi arbejder med skuespilteknik, sproglige og kropslige udtryksformer, og bruger drama til at styrke dit selvværd.
    Vi spiller store klassikere ligesom vi dyrker nutidigt teater og musical. Drama handler om at performe og formidle følelser.
  • Verdenslinjen sætter fokus på sprog, netværk, udland, samfund og kultur. Ved at være i kontakt med skoler i andre lande udveksler vi erfaringer om ungdomsliv og ser på, hvordan man lever og tænker i forskellige lande.
    På programmet er bl.a. skolepartnerskaber, EU-dilemmaspil, opdagelsesrejsende, verdensmusik, fremmed mad og meget mere.
  • Sport & adventure linjen er for dig, der gerne vil rykke dig mentalt og fysisk gennem sport og adventure. Undervisningen er tilrettelagt, så dine personlige ambitioner og grænser bliver udfordret i ekstreme situationer og hver dag i små spil og store discipliner.
    Vi spiller golf, dyrker kickboxing, kører BMX og mountainbike. Vi forventer topmotiverede elever, der ønsker at forbedre sig og opnå større selvforståelse gennem sporten og holdfølelsen. Vi rappeller, kaster touchdowns og ser solen stå op over militærbanen i baghaven.

Vore studieture:
Rejser er en vej til at forstå andre kulturer og dermed en vej til at opnå større forståelse for ens egen kultur og baggrund. Derfor er rejseoplevelser en stor del af efterskoleopholdet på Tømmerup Fri- og Efterskole.
De 3 linjer tager af sted på hver 2 studieture:

• Dramalinjen er i Venedig og London. Begge steder studeres drama på forskellige planer, men der er også tid til at bade og shoppe
  • Verdenslinjen er i Berlin og Ghana. Begge steder skal vi opleve historiens vingesus og undersøge de unges vilkår
  • Sport & adventurelinjen rejser til Tjekkiet og Egypten. I Tjekkiet er der rige muligheder for adventure aktiviteter og i Egypten skal vi på dykkerskole og erhverve PADI-dykkerbevis.
    Derudover er hele skolen på en samlet skitur til Østrig, hvor lokale instruktører underviser i alpint skiløb.

Udgifterne til studieturene er inkluderet i skolepengene.

Vores uddannelsesvejledning:
Vi er studieforberedende og det betyder bl.a. at vi vægter uddannelsesvejledningen højt. Vi kalder det helhedsorienteret uddannelsesvejledning. Det betyder at alle lærere i samarbejde med studievejlederen, arbejder sammen med eleven om realkompetencer, styrkesider, studieteknik og uddannelsesplaner. Vi hjælper eleverne med at få tiltro til sig selv og til at sætte mål og forfølge dem. Også når det gælder deres kommende karrierer.

Vores fag:
Vores obligatoriske fag er dansk, matematik, engelsk, idræt, fællessang, tysk/fransk, historie, kristendomskundskab og/eller fysik/kemi. For 9. kl. er også samfundsfag, biologi og geografi obligatoriske. Historie og kristendom er ikke prøvefag.
Vi har niveaudeling i de prøveforberedende fag og lægger vægt på at være studieforberedende, så eleverne får det bedste faglige niveau til at kunne fortsætte i en ungdomsuddannelse på STX, HTX, HHX, HF, EUX, EUD.
En stor del af undervisningen er tilrettelagt som tværfaglige temadage.
Derudover tilbyder vi en række valgfag som f.eks. musik (sammenspil, instrumentalundervisning), dans/aerobic, fodbold, håndbold, volleyball, blandet boldspil, klatring, styrketræning, massage, kreativt værksted, filosofi, psykologi, digitalt foto mm.

Vores værdigrundlag:
Vi er en Grundtvig/Koldsk efterskole, hvilket for os bl.a. betyder respekt for det enkelte individ i et forpligtende fællesskab. At gå på efterskole handler også om at møde nye mennesker og opbygge tætte venskaber.

Se mere på www.tfe.dk eller ring og lav en aftale om et besøg - vi glæder os til at se dig.

Oplysninger om ledige pladser senest opdateret 21/10/2014

www.tfe.dkkontor@tfe.dk