Hvad koster et efterskoleophold?

Arabisk

Farsi

Somali

Tyrkisk

Urdu

Hvad koster et efterskoleophold?
Et efterskoleophold koster alt mellem 30.000 og 80.000 kr. Det beløb kan inddeles i statsstøtte, individuel supplerende støtte, stipendie og endelig egenbetaling

Statsstøtte
Statsstøtte bliver betalt af staten. Alle kan få statsstøtte til deres efterskoleophold. Hvor høj støtten er, det afhænger af dine forældres indkomst. Hvis de har en høj indkomst, er statsstøtten lav, hvis de har en lav indkomst, er statsstøtten høj. Dermed er der stor forskel på, hvad man skal betale for et efterskoleophold. Læs mere om statsstøtte og find elevstøttetaksterne her.

Stipendier
Stipendier er en tilskudsordning til efterskoleophold for flygtninge- og indvandrerunge og grønlandske unge, der kommer fra økonomisk trængte familier.
Formålet med stipendieordningen er at give motiverede unge flygtninge og indvandrere muligheden for at komme på efterskole.
Stipendiet er cirka 26.000 kr. Det kan søges af alle unge, hvis forældre har en indkomst under 350.000 kr. ( 2. kalenderår forud for skoleårets start) og som er flygtning, indvandrer eller efterkommer fra et ikke-vestligt land.

Stipendiet kan søges gennem UU-vejlederen hos Efterskoleforeningen. Du kan læse mere om betingelser for stipendiet og hente ansøgningsskemaet her.
Har du spørgsmål vedrørende stipendieordningen, kan du kontakte Hanne Skøtt på direkte telefon 3317 9586 eller mail hs@efterskoleforeningen.dk.

Individuel supplerende støtte
Individuel supplering kan du få i særlige tilfælde, så dit efterskoleophold kan blive billigere. Det er den enkelte skole, der administrerer den individuelle supplerende støtte og tildeler den efter en individuel vurdering. Individuel supplerende støtte kan du søge på den efterskole, du ønsker at gå på. Du kan kontakte den skole, du vil søge ind på og fortælle om din økonomiske situation. Herefter foretager skolen en individuel vurdering af din ansøgning. Du kan læse mere om individuel supplerende støtte her.

Egenbetaling
Egenbetaling er det beløb, som dine forældre eller de voksne, du bor hos, skal betale, når diverse former for støtte er trukket fra. Du kan beregne din egenbetaling her: www.efterskole.dk/pris. Har du andre spørgsmål? Så skriv til info@efterskoleforeningen.dk, her vil Efterskoleforeningens sekretariat hjælpe dig videre.

Eksempel på finansiering af efterskoleophold for en elev, der får stipendium:

Familie med lav indkomst:

Skolens ugepris

(2.200 kr.: 42 uger *2.200=92.400 kr. )

92.400 kr. om året

Indkomstgrundlag to år før skolestart

168.000 kr. om året

Antal søskende

Indkomstbestemt statslig elevstøtte fratrækkes beløbet

-50.610 kr. om året

Stipendium

(580 kr.: 42 uger *580=24.360 kr. )