Hvordan vælger jeg efterskole?

Arabisk

Farsi

Somali

Tyrkisk

Urdu

Du skal vælge den efterskole, som har de fag, du interesserer dig mest for. Det kan du læse mere om under ’Efterskolernes faglige tilbud’. Du finder efterskolernes tilbud på ”Find din efterskole”. Skriv i feltet ’Fag’ hvilke tilbud, du leder efter fx ’dansk som andetsprog’. Når du trykker ’Søg’, kommer der en liste og beskrivelse af de efterskoler, som har det fag.

Når du skal vælge efterskole, kan det også være en fordel at overveje følgende::

Hvor langt væk fra mit hjem skal efterskolen ligge?
For nogen må det godt være langt væk, mens andre ønsker, at det skal være tæt på, så det er nemt at komme hjem i weekenderne. På www.efterskole.dk/da/Schools kan du finde oplysninger om efterskolernes beliggenhed og meget mere.

Ønsker jeg en efterskole med et bestemt værdigrundlag?
Efterskolerne har forskellige værdigrundlag, elevsammensætning og livsstil. Derfor er det godt at undersøge det, hvis man ønsker en efterskole, der fx hviler på muslimsk livs- og værdigrundlag, en efterskole med idræt og musik som profilfag, en efterskole der fokuserer på kreativitet eller en efterskole, der har fokus på IT og computere.

Hvad er ellers vigtigt for mig, når jeg skal vælge efterskole?

• Vil jeg helst på en efterskole, hvor jeg kender andre, der skal gå der?

• Vil jeg helst gå på en skole, hvor drengene og pigerne fx bor på forskellige gange?

• Har jeg brug for, at der er mulighed for at bede eller faste?

Din opgave som kommende efterskolelev er at lave din informationssøgning om efterskoler, så du finder den efterskole, som passer bedst til dine faglige og sociale behov og forventninger. Du vælger nemlig selv din efterskole. Du kan få hjælp til dit valg af efterskole hos din UU-vejleder. Spørg på din skole, hvem det er.

Reserverede pladser
Flygtninge- og indvandrerunge kan have en udfordring i forbindelse med venteliste, når de vil søge ind på en efterskole, da de ofte hører meget sent om muligheden for at gå på efterskole. Flere end 50 efterskoler tilbyder reserverede pladser til flygtninge- og indvandrerunge. Listen over efterskoler, som reserverer pladser kan du finde her.

Abdi's historie

Abdi's personlige historie om hvorfor han valgte at gå på efterskole

Aysegül's historie

Aysegül fortæller om hvorfor hun valgte at gå på efterskole