Grønlandske elever på efterskole

Der er mere end 300 grønlandske elever på efterskole i Danmark. Et skoleår så langt væk fra Grønland, med et andet sprog og en anden kultur kan give en personlig, sproglig og faglig udvikling, der for alvor ”løfter”. Men det vil også være et år, hvor de unge kan støde på vanskeligheder med sproget og med afsavn af familie og det kendte hjemmefra.

Naturen, klimaet, omgangsformen og tempoet er anderledes. Også efterskoleformen er en ny og ukendt udfordring. Selvom de fleste efterskoler underviser i velkendte skolefag, vil eleverne møde en helt anderledes skole og en anden måde at gå i skole på, end de er vant til. Undervisningen vil typisk strække sig over hele dagen, fra morgensang og fortælletime til aftenprogrammet. Efterskolerne tilbyder desuden en lang række kreative og praktiske fag.

GØR DIG KLAR

Vejledning til grønlandske unge der tænker på at tage på efterskole i danmark

PIAREERSARIT

Filmi PIAREERSARIT inuusuttunut angajoqqavinullu takusassiaavoq, angerlarsimaffimminni ataatsimoorlutik kalaaliaqqat allat Danmarkimi efterskolemiissimasut misilittagaat takusinnaallugillu tusarsinnaaniassammatigit, mersernarsinnaasut ilaat siusinaartumik misigisinnaaqqullugit