Fritid og fælleskab - og hjemvé

På en efterskole er samværet og fællesskabet mellem lærere og elever meget vigtigt. Når du ikke får undervisning eller laver lektier, er der mange andre aktiviteter, du kan lave sammen med de andre. Du kan fx spille fodbold, lave gymnastik eller håndarbejde. På andre skoler kan du ride, spille musik eller arbejde i værksteder. Men du skal regne med at lide af hjemvé fra tid til anden, måske især i weekends og ferier. Det er almindeligt og kan også ramme elever fra Danmark. Det er godt på forhånd at have forberedt sig på, at disse følelser kan presse sig på, men også at man ofte kan finde trøst eller glemme sin hjemvé i gode kammeraters selskab, eller hvis man har ét eller andet projekt, der virkelig interesserer én.

Man må godt bruge mobiltelefon på en efterskole, men ikke nødvendigvis i den allerførste periode, måske et par uger. Så man må vente med at ringe op eller sende den livsvigtige SMS-besked til ens gamle venner.

GØR DIG KLAR

Vejledning til grønlandske unge der tænker på at tage på efterskole i danmark

PIAREERSARIT

Filmi PIAREERSARIT inuusuttunut angajoqqavinullu takusassiaavoq, angerlarsimaffimminni ataatsimoorlutik kalaaliaqqat allat Danmarkimi efterskolemiissimasut misilittagaat takusinnaallugillu tusarsinnaaniassammatigit, mersernarsinnaasut ilaat siusinaartumik misigisinnaaqqullugit