Skole login

Login er kun for skolens administrator

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit brugernavn eller e-mail adresse

Valg af efterskole

Det er vigtigt, at du vælger en efterskole, der passer til dine og din families interesser og værdier. Det er vigtigt, at du virkelig har lyst til fysisk aktivitet på en idrætsskole – eller er indstillet på at optræde og stå på en scene på en efterskole med vægt på musik eller dans – eller at en boglig skole betyder, at der virkelig lægges vægt på traditionel faglighed. Skolerne profilerer sig med forskellige fag og det spiller også en konkret rolle i hverdagen.

Der er 260 efterskoler at vælge imellem i Danmark, og der er fra 50-250 elever på de fleste skoler. Mange efterskoler ligger på landet eller ved mindre landsbyer. Efterskoler er meget populære i Danmark, og nogle skoler bliver fyldt hurtigt op. Det er en god idé at være i meget god tid – gerne 1-2 år før skolestart. Det giver den bedste valgmulighed.

Ved valg af skole er det hensigtsmæssigt at se på, hvor langt der er mellem skole og kontaktfamilie. Selv om Danmark er et lille land, er det meget dyrt og også tidskrævende at rejse tværs over landet for at tilbringe en weekend eller ferie hos kontaktfamilien.

Når du skal vælge efterskole, er du og din uddannelsesvejleder velkomne til at rette henvendelse til Efterskoleforeningen.

Vi kan fortælle dig om skolernes værdigrundlag, tilbud af fag og meget andet. Du kan også bruge hjemmesiden her til at finde den efterskole der passer dig.

Sprogcenteret i Sisimiut administrerer Selvstyrets tilskud og kan rådgive om procedure ved ansøgning (se adresse nedenfor).

Sprogcenteret / Oqaatsinik Pikkorissarfik

Box 3019, 3911 Sisimiut

Att. Emilie Skovgaard, tlf. (00299) 866 700

www.oqaatsit.gl

sprogcenter@oqaatsit.gl

GØR DIG KLAR

Vejledning til grønlandske unge der tænker på at tage på efterskole i danmark

PIAREERSARIT

Filmi PIAREERSARIT inuusuttunut angajoqqavinullu takusassiaavoq, angerlarsimaffimminni ataatsimoorlutik kalaaliaqqat allat Danmarkimi efterskolemiissimasut misilittagaat takusinnaallugillu tusarsinnaaniassammatigit, mersernarsinnaasut ilaat siusinaartumik misigisinnaaqqullugit