• Bueskydning på Ærø Efterskole

• Hesteværkstedet

Se glimt fra Ærø Efterskole her

Ærø Efterskole

Praktisk værkstedsbaseret skole for elever med særlige læringsforudsætninger. Undervisningstilbud: Farmen, krea, ridning, køkken, sejlads, sport, håndværk m.m. Der arbejdes med værdier som tryghed, ærlighed, respekt, selverkendelse, selvtillid og selvværd. FP9 i dansk og matematik.

Formål
Ærø Efterskole er en skole for unge, som har lyst til praktisk arbejde. Vi mener, det er bedre, at eleverne beskæftiger sig med det, de er gode til, i stedet for det de ikke er så gode til. Ved at tage udgangspunkt i elevernes stærke sider, mener vi, at eleverne får en positiv oplevelse af egne kræfter og evner og dermed en styrkelse af deres selvtillid og selvværd. Skolen er tilknyttet Landsforeningen Ligeværd.

Der lægges vægt på at skabe tryghed og fortrolighed for den enkelte elev, således at eventuelle problemer løses til gavn for eleven.

Der arbejdes med helhedsorienteret undervisning på følgende værksteder:

1) Krea
2) Farmen
3) Sport
4) Sejlads
5) Heste
6) Køkken
7) Håndværk

Hver fredag har vi valgfag, man kan vælge blandt andet fodbold, bueskydning, musik, badminton, fitness, høvdingebold, modelbygning, tegn og mal, decoupage og lignende.

Den boglige undervisning integreres i emneuger, værkstedsundervisning og fællesmøder, desuden tilbydes alle elever dansk og matematik på deres aktuelle niveau. Der tilbydes FP9 i dansk og matematik

Der er plads til 65 elever, som bor i huse med 12-15 elever i hvert hus. Hver elev er tilknyttet en kontaktlærer.

8. kl 9. kl 10. kl 11. kl

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 4/3/2019

Specialefterskole

8. kl, 9. kl, 10. kl, 11. kl

Øvrige oplysninger

• Tilbud til unge med ADHD, autisme o.l.