• FAAE filmen

Øjeblikke du aldrig glemmer
  • Edumission

I skoleåret 2017-18 er vi udvalgt til at deltage i det verdensomspændende Edumission om at gøre god undervisning bedre.

Faaborgegnens Efterskole

Faaborgegnens Efterskole har fire linier; Kunst & Design, Natur & Friluftsliv, IT & Medie og Mad & Livtag. Et efterskoleophold skal være en hyldest til livets magi; at se verden i farver og nyde og rumme de mange nuancer.

Niveuadelt undervisning, iPads til alle, LEGO Education - valgfag; fx kajakpolo, klatring, musik, kor, streetdance og foto.

Skolen ligger smukt med udsigt til Faaborg Fjord. Du bor på et to-mandsværelse med eget bad og toilet, og EfterskoleEkspressen bringer dig sikkert og bekvemt til og fra skolen hver weekend.

Efterskolelivet.
Faaborgegnens Efterskole bygger på Grundtvig og Kolds skoletanker. Vi opgiver ikke mennesker, for det er nødvendigt, at vi tror på det bedste i alle. Et efterskoleophold handler i bund og grund om, at give dig mulighed for at forandre dig. Det handler om at holde døren åben, så du kan bevæge dig, for at blive den du er. At skabe de nødvendige rammer, der skal til, for at give dig troen på, at dit liv vil lykkes.

Som en anden vigtig del af skolens værdigrundlag optager vi også elever med fysiske handicap.

Undervisningen.
På Faaborgegnens Efterskole tror vi på, at undervisningen bedst lykkes for både lærere og elever, hvis alle er placeret på lige præcist det niveau, der passer til den enkelte. Vi laver derfor niveaudeling med 4 niveauer i fagene dansk, matematik og engelsk med fagligheden og den enkelte elev i centrum. I alle fagene og på alle niveauer er det faglige i højsædet. Undervisningen er tilrettelagt, så alle kan følge med i det tempo, som er nødvendigt for den enkelte. Vi kalder det Team 910. Du kan også vælge den projektorienterede og prøvefri 10.plus, som er specielt tilrettelagt for dig, der gerne vil på gymnasiet, HHX HTX m.v.

Alle elever får en iPad, der bruges aktivt i undervisningen. Ligeledes uddannes alle til at bruge vores LEGO Education Innovation Center og vores præsentationsplatform MeWe Space.

Liniefag.
Skolen har fire sideordnede linier, hvor du vil finde udfordringer, uanset hvilket niveau du befinder dig på:

På IT & Medie skal du arbejde med kommunikation på flere planer; massekommunikation, web-design, grafisk design og multimedieproduktion på skolens nye Apple computere. Vi stiller skarpt på film, fotografi, journalistik, radio og IT. Vi samarbejder med Station Next og FilmFyn.

På Kunst & Design får du mulighed for at udvikle de specielle kompetencer, der gør, at der kan tænkes nyt og arbejdes kreativt. Kunst & Design sætter spørgsmål, provokerer og beriger, og du bliver udfordret i en skabende proces af farver, symboler og mønstre.

På Natur & Friluftsliv er der plads til oplevelse, udfordring og forundring. I kajakken, på klatrevæggen, ved overnatning, på mountainbike eller ved andre oplevelser midt i den enestående natur med højt til himlen, får du enestående muligheder for at lære nye sider af dig selv at kende.

På Mad & Livtag oplever du et liniefag, der tager livtag med mad, nytænkning og med selve livet. I Madhuset vil du lære at lave mad med kærlighed, samtidig med at du tager livtag med innovation og iværksætteri. Du vil arbejde med evnen til hele tiden at kunne se muligheder for fornyelse igennem ideudvikling.

Desuden har skolen en mængde valgfag. Den fælles lejrskole er en adventure tur til Spanien, og liniefagene rejser desuden til henholdsvis Berlin, London og Norge.

Skolen for livet.
Det er en stor beslutning at vælge efterskole. Vores hjemmeside www.faae.dk og vores brochuremateriale kan også give dig et billede af de mange muligheder, der findes som elev og forældre på skolen.

Vi byder dig velkommen på Faaborgegnens Efterskole med øjeblikke du aldrig glemmer.

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 11/14/2018

Øvrige oplysninger

• Kørestols-tilgængelig indretning
  • Tilbud til unge med høretab