Glamsbjerg Efterskole

Kokkelinje, Kunst- og Designlinje, Livsstilslinje, Teknologilinje og Fodboldlinje.
Tysk, fransk, fysik og superhold, samt mange valgfag, fx psykologi, musik, økonomi for unge, boksning og mange andre.
75 elever i 6 elevhuse. Udlandstur til Zanzibar.
Udfordringer, fællesskab, trivsel, sammenhold, ansvar, holdninger, nærvær.

Vil du opleve et skoleår, du aldrig glemmer?
Vil du være en del af et fællesskab, der rækker langt ud over øjeblikket?
Vil du have udfordringer i et miljø, hvor nøgleordene er sammenhold, tolerance og gensidig respekt?
Vil du bo i et elevhus sammen med 12 andre unge?
Er du til humor og holdninger, faglighed og fællesskab, linjer og lejrskole, hverdag og weekend?

Linjer:
På Glamsbjerg Efterskole vælger du mellem 5 forskellige linjer. Du vælger linje for et halvt år ad gangen og kan således have to forskellige linjer, mens du går på skolen, eller den samme linje hele året.

• Kokkelinje
  • Kunst- og Designlinje
  • Livsstilslinje
  • Teknologilinje
  • Fodboldlinje

Linjerne er både for begyndere og øvede. Det vigtigste er, at du vil!

Undervisning og superhold:
Du har de samme obligatoriske prøveforberedende fag som i folkeskolen og kan aflægge 9. klasseprøven og 10. klasseprøven. I dansk, engelsk og matematik har vi desuden superhold for de elever, der gerne vil udfordres ekstra. Derudover har vi de 5 linjer, fællestime, hustimer og en række valgfag, fx fransk, psykologi, sølvsmedning, musik, CS:GO, guitar, boksning, håndarbejde, mountainbike og gymnasieforberedende kurser.

Undervisningen er præget af faglig stolthed og kompetence, både i de prøveforberedende fag, på linjerne og i valgfagene.

Eleverne
Vi har ca. 75 elever. Det er mange nok til at give dynamik, og få nok til at vi alle sammen lærer hinanden at kende. Vi kan godt lide, at der kommer mange forskellige unge på skolen. Det udvikler jer, når I ikke kun er sammen med mennesker, der er præcis ligesom jer selv.

Lærerne
Lærerne er ligeså forskellige som eleverne, men det, vi har til fælles er, at vi godt kan lide vores arbejde, både vores fag og dét at være sammen med jer i et af de vigtigste år i jeres liv.

Det er vigtigt for os, at du føler dig set og hørt, og at elever og lærere i fællesskab er nysgerrige, åbne og behandler hinanden med gensidig respekt og glimt i øjet.

Vi har klare holdninger til det at drive efterskole og er bevidste om de værdier, vi gerne vil give dig med herfra.

Hvad får du ud af det?
Vi sætter turbo på udviklingen. Et efterskoleår handler om at sige ja. Hvis du vil:

• bliver du udfordret og udvikler dig personligt.
• bliver du fagligt dygtigere og mere målrettet.
• bliver du mere selvstændig og ansvarsbevidst.
• får du oplevelser og venner for livet.
• oplever du styrken i et forpligtende fællesskab og i menneskers forskellighed.

Vi kan! Vil du?