Kerteminde Efterskole

Sammensæt dit eget unikke efterskoleår. Du vælger en faglig profil og du kan vælge linje- og valgfag 3 gange om året. Vi tager på studietur til Berlin og skitur til Norge. Oplev et stærkt fællesskab, en masse udfordringer og få en oplevelse du aldrig glemmer.
OM SKOLEN
Vi er en efterskole med mange spændende linjefag, en fantastisk fællesskab og masser af oplevelser i 9. og 10. klasse.

På Kerteminde Efterskole vil du blive udfordret gennem en række oplevelser (studietur, skitur, teateruge, oplevelsestur m.m.), og du vil få styrket din personlige udvikling og fællesskabet. Vi vægter faglighed og ønsker at forberede den enkelte elev bedst muligt i overgangen til ungdomsuddannelserne.

HVILKE LINJEFAG ER DU TIL?
Er du typen, som godt kan lide at udfordre dig selv på mange forskellige planer? Så kan du her hos os prøve op til 3 forskellige linjefag i løbet af skoleåret!

Der er meget at vælge mellem:
Kunst, musik, dans, tekstil/design, fodbold, crosstraining, foto/film, mad/gastronomi, dykning, IT/medie, science, adventure, sejlads og golf.

FAGLIGHED
I 9. klasse har du alle prøveforberedende fag. I løbet af skoleåret vil du have flere profildage, hvor vi fordyber os i de enkelte fag og blander os med 10. klasserne. 9. klasse vil gennem faglig undervisning og ture med fagligt indhold udvikle dig og gøre dig klar til din ungdomsuddannelse.

Vi tilbyder 4 faglige profiler i 10. klasse: Samfund, Sprog, Naturvidenskab og Projekt.  Profilerne indeholder undervisning i løbet af ugen og profildage til fordybning, ture ud af huset, samarbejde med virksomheder og andre uddannelser, samt inspiration fra vores omverden.

Vi tilbyder specialundervisning på hold á 8-14 elever i dansk, matematik og engelsk i 10. klasse. Vi underviser i IT-værltøjer og hjælpeprogrammer bl.a. CD-ord. Eleverne inkluderes på samme vilkår som skolens øvrige elever i de øvrige fag.

VALGFAG
Valgfag kan være: boldspil, gynmastik, begynderguitar, kor, animation, robotværksted, parkour, begynderguitar, yoga, mountainbike, foto, fitness, volley, tekstil design, sangskrivning, brætspil og adskillige andre tilbud.

Se på vores hjemmeside www.kerteminde-efterskole.dk, hvilke fag vi tilbyder.

BESØG OS
Vi holder en række besøgsdage i løbet af året:

• 24. februar
  • 7. april
  • 12. maj

Du er også altid velkommen til at kontakte os og aftale et besøg, når det passer dig!

TAG MED PÅ CAMP!
Vi holder camps på følgender datoer:

• 23.-24. februar
  • 14.-16. april

EFTERSKOLERNES AFTEN
Besøg os, når vi inviterer indenfor til Efterskolernes Aften onsdag den 9. januar 2018. Hør mere om linjefag og livet på skolen!

BELIGGENHED
Vi ligger omgivet af smuk natur, med udsigt til Odense Fjord, lige midt i Danmark. Kun 3 km til Kerteminde og mindre en 5 minutter på cykel til Danmarks bedste golfbane Great Northern

VORES VÆRDIER
Skolen blev oprettet i 1959 og hviler på et Grundtvig/Koldsk skolesyn om at begejstre, engagere og oplyse. Frihed og ansvar er nøgleord, idet frihed gives og ansvar forventes.

”Vi arbejder for at gøre eleverne til hele mennesker ved at udvikle både deres teoretiske og deres praktiske sider. Vi vil gerne oplyse og oplive - og undervise dem. Vi vil give dem kompetencer både til at gå videre i uddannelsessystemet og ikke mindst i livet.

Vi arbejder for at vore elever i samspillet og samarbejdet med andre unge og skolens medarbejdere udvikler selvstændighed, hensyntagen og ansvarsfølelse.” (Skolens Værdigrundlag)

Hvis du vælger Kerteminde Efterskole vil du få en oplevelse du aldrig glemmer.

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 12/7/2018