Korinth Efterskole

Dit kompas til eventyr

Efterskolen for dig, der har mod på Natur, friluftsliv og fællesskab. Du kan udvikle dig - på vores lille og hyggelige skole. Vælg mellem linjefagene: Adventure & Friluftsliv, Gourmet, Ridning, Spejderliv, Sejlads og International. Valgfag: Dykning, Jagt, Navigation, E-sport, Klatring og Kor

Korinth Efterskole er en efterskole på Sydfyn med 8., 9. og 10. klasse - for dig som er vild med natur, friluftsliv, fællesskab, ansvar, sjov og udfordringer.

Her kan du gå, fordi du er dig
Korinth Efterskole er den lille efterskole med det store hjerte. Det er noget vi siger, fordi vi har et fællesskab, hvor du bliver accepteret for den du er. Hvert år skaber vi et helt særligt fællesskab, hvor alle er med, og ingen bliver holdt udenfor. Vores elever er gode til at passe på hinanden.

Vi har masser af friluftsliv og udeskole, og det hjælper os med at lære nye ting – både fagligt og personligt. Du får et stort ansvar på skolen; blandt andet fordi vi selv laver mad i grupper, gør rent og vasker tøj. Her lærer du, hvem du er – og du kan gå her, fordi du er dig.

Mudder, smagsløg, teambuilding, sjov og ballade
Oplev verden fra nye vinkler. Kajakker, præsentationsteknik og kokkeknive. Der er en del at sige om vores skole. Læs meget mere om os og hør, hvad vores elever fortæller fra deres efterskoleliv på vores hjemmeside. Her kan du se, opleve og læse om linjerne og få en fornemmelse af, hvad du selv kunne have lyst til.

Verdens længste introforløb!
De første 4 uger er vi på udeskole, fordi vi tror på, at naturen med alle dens luner er det absolut fedeste sted at gå i skole. Samtidig er det dig som elev, der er med til at bestemme, hvordan skolen skal se ud, og hvad der skal ske af aktiviteter. Udeskole betyder, at vi bor udenfor i en stor teltlejr og stimler sammen i bålhytten om aftenen med hygge og de små uhyggelig historier omkring bålet, inden vi siger godnat.

Udeliv, madansvar og personlig udvikling
Naturen spiller en vigtig rolle i vores hverdag. Selvom vi selvfølgelig bedre kan lide solskin end regnvejr, holder minusgrader eller kilometer på cyklen os ikke tilbage fra eventyret ude i naturen. På samme måde er det jer elever, der har ansvaret for den daglige madlavning og rengøring på skolen. I får æren, når middagsmaden smager godt, og gode råd fra køkkenlederen.

Mange af vores elever er spejdere, og vi lever alle efter gode spejderværdier som kammeratskab, ansvar, friluftsliv, sjov og udfordringer, "learning by doing" og "ung lærer ung". Du kan sagtens gå på vores efterskole, selvom du ikke er spejder!

Vores 4 linjefag er:

• Adventure & Friluftsliv
  • Gourmet
  • International
  • Ridning
  • Sejlads
  • Spejderliv

Du kan også vælge ekstrafag:

• Jagt (jagttegn)
  • Dykning (dykkercertifikat)
  • Navigation (duelighedsbevis)
  • E-sport
  • Kor
  • Klatring

Skolen og hverdagen
Du bor på værelse med en anden af dit eget køn og på gang med både piger og drenge. Du er en del af en kontaktgruppe, der laver aktiviteter sammen igennem hele året. Gruppen laver blandt andet mad til hinanden hver dag.

Nær det sydfynske øhav
Vores efterskole ligger nær Svanninge Bakker på Fyn, tæt ved det Sydfynske Øhav og 10 kilometer fra Fåborg. Den skønne danske natur ligger med andre ord bare og venter på at blive brugt – og det gør vi.

Besøg os
Du er altid velkommen til at komme og se skolen og få en snak - bare ring og aftal det med kontoret på 62 65 10 67.

Vi glæder os til at møde dig - og din familie :-)

8. kl 9. kl 10. kl

8. kl, 9. kl, 10. kl