Midtfyns Efterskole

Brand & Politi, Adventure, fodbold, parkour, dans og kok amok. Aktiv og kreativ skole. Du møder engagerede og nærværende voksne, der virkelig vil dig. Vi har niveaudelt undervisning og de øverste er gymnasieforberedende. Bliv en vigtig brik i vores tætte fællesskab og få masser af udfordringer, der giver dig mod på livet!

Midtfyns Efterskole skal opleves

Vi holder en række besøgsdage i løbet af året. Se datoerne på vores hjemmeside.

Vi glæder os til at se dig!

Fællesskabet

Vi er en grundtvig-koldsk skole, som vægter det forpligtende fællesskab meget højt og forventer at du tager del i og ansvar for det liv, der leves på efterskolen. Vi prioriterer det sociale samvær  og ser mangfoldighed som en stor styrke. Derfor vil du også møde mange nye kammerater med vidt forskellig baggrund - som vil hjælpe dig til at blive klogere på dig selv. På Midtfyns Efterskole bor man på hyggelige boområder, der indbyder til hygge og samvær i fritiden. Vi tager på mindst to fælles udlandsture.

Undervisningen

Vi vægter den boglige undervisning højt og tager det alvorligt, at du udfordres lige tilpas. Derfor har vi niveaudelt undervisningen i de fleste boglige fag. De øverste niveauer er gymnasieforberedende. Vores uddannelsesvejledere giver dig desuden kvalificeret vejldning, inden du skal vælge din fremtidige ungdomsuddannelse. Alle vores klasselokaler er udstyret med interaktive tavler.

Linjerne

Vores linjer har fokus på fordybelse og dygtiggørelse.

• Brand & Politi er for dig, der gerne vil hjælpe andre og være med til at redde liv. Et ambitiøst tilbud med brandslukning, øvelser med politihund, førstehjælp, røgdykning, selvforsvar og fysisiske test til politi- og brandmandsuddannelsen.

• Adventure giver pulsen og adrenalinen et kick. Adventure har fokus på fysik, teknik og holdånd. Undervisningen indeholder riverrafting, klatring, kajakture, mountainbike, løb, O-løb og meget mere. Linjetur til Østrig samt adventurerace.

• Parkour bevæger sig gennem omgivelserne i et højt flow. Parkour dyrker livstilen og streetkulturen og har fokus på udvikling og udfordring af fysiske og personlige grænser. Linjen bevæger sig ikke mindst frit i skolens eget parkour- og freerunning-anlæg.

• Fodbold er for alle og skaber resultater gennem kammeratskab og respekt. Fodbold har fokus på teknik, taktik, fysik, mentaltræning og teori. Såvel drenge- som pigehold deltager i diverse turneringer, spiller jævnligt træningskampe og deltager i streetfodbold. Linjen samarbejder med FBU, DBU og DGI samt Årslev Boldklub.

• Dans er for dem, der vil have teknisk og fysisk udfordring. Stilarterne er blandt andet hip-hop, house og street. Samarbejde og teamwork er i fokus.

• Kok Amok udforsker det gastronomiske univers. Gennem en række spændende temaer udvikles evnen til at planlægge og tilberede et måltid eller en hel menu. Køkkenhygiejne og energisammensætning er en naturlig del af undervisningen og den færdige mad nydes naturligvis i fællesskab.

Valgfagene

Vi tilbyder forskellige valgfag. Udbuddet varierer, vi tilbyder f.eks.:

Musik, RUM, Drama.

God fysisk form og en sund dagligdag

Da vi tilbyder et efterskoleår med højt tempo og mange udfordringer bl.a. alpin skitur, er du nødt til at være i god fysisk form, hvorfor vi dagligt dyrker motion såsom løb, gåture, battle i hallen osv. Motion alene gør det ikke, så vi er glade for et køkken, der sørger for en god og varieret kost, ligesom vi altid har frisk frugt stående fremme.

Rygning

Skolen er røgfri

Hvor bor vi ?

Skolen ligger i Årslev lige syd for Odense. Det er hjertet på Midtfyn med naturområdet Tarup-Davinde i "baghaven". Skolen ligger tæt på motorvej og togstation, hvilket giver rigtig gode trafikale forbindelser til Odense, Nyborg og Svendborg.