Musikefterskolen i Humble

På Musikefterskolen i Humble får du et efterskoleår med fokus på musik, fordybelse, fællesskab og faglighed. Du kan vælge mellem 4 musiklinjer: Rytmisk, Elektronisk, Jazz og Folk & World. Vi tager til Berlin og New York, på turné rundt i Danmark og spiller i VEGA. Vi har professionelt studie, lækre øvelokaler, soloundervisning, kor og meget mere!

Som elev på Musikefterskolen i Humble dyrker du din passion for musik og gør dig samtidig klar til en ungdomsuddannelse. Du skal vælge en musiklinje, en studieretning og et valgfag.

Du deltager desuden i kor og SSB. Du modtager soloundervis­ning på dit hovedinstrument. Og du kan også vælge et frivilligt tilbudsfag og få soloundervisning i et instrument mere.

4 rytmiske musiklinjer

Alle vores musiklærere er højt uddannede og/eller udøvende musikere. Det bliver du også på Musikefterskolen. Alle fire musiklinjer arbejder med Band-project, hvor du lærer at klare alt vedrørende et ’spillejob’ - lige fra det sammenspilstekniske til lyd, gear, boo­king, økonomi og performance.

Vælg imellem:

• Elektronisk - Lær at producere dine egne tracks. Både i teorien og i praksis.
  • Folk & World - Et helt særligt hold med en unik instrumentsammensætning. Vi dyrker nærværet og verdens musikalske mangfoldighed.
  • Rytmisk - Vi starter med en rundtur i den rytmiske musiks mange genrer, og til efteråret vælger du dig ind på et specialehold, fx blues, soul, klezmer, rock eller støjrock.
  • Jazz - Fra standards til bebop til free jazz. Improvisation og personligt udtryk. Hvis du ikke er jazz-nørd i forvejen - så er det her, du bliver det.

3 studieretninger

Vores boglige undervisning er organiseret i studieretninger med hver sit overordnede tema. Det handler om livets store spørgsmål. Og om, at du selv kan præge din uddannel­se i netop den retning, der passer bedst til dig. Undervisningen på alle hold er studieforberedende og kvalificerer til Folkeskolens afsluttende prøver FP9 og FP10.

Vælg imellem:

• Music-Lab: Studieretning for dig, der bare ikke kan få musik nok. Her får du mulighed for at fordybe dig fuldstændig i musikken og bliver dygtigere til at spille, skrive, arrangere, producere og promovere din egen musik.
  • Art-Lab: For dig, der gerne vil udtrykke dig kreativt på mange forskellige måder. På Art-Lab har vi en legende og eksperimenterende tilgang til kunst. Samtidig bliver du præsenteret for en række teknikker, som du kan bruge til at finde frem til dit personlige udtryk.
  • Body & Soul: For dig, der er interesseret i det hele menneske og sundhed for både krop og sjæl. Undervisningen er projektorienteret og dækker over alt fra mindfullness, meditation og psykologi til yoga, fitness og bevægelse. Samtidig har vi stort fokus på kost, bæredygtighed og økologi.

Fælles projekter: Gennem året laver vi et hav af fælles projekter, temadage og -uger som fx sangskriverdage, koncerter (bl.a. i Store Vega), shows, AT-uge (Almen Studieforberedelse), brobygning, teambuilding og meget andet...

Rejser: Vores to udlandsrejser (til Berlin, New York/Slovakiet eller ...?) er integreret i undervisningen, og vi både optræder, oplever og møder andre unge undervejs. Vi får også besøg af bl.a. elever fra et musikgymnasium i Berlin.

Valgfag: Vokal ensemble, drama, SSB, dans, MGK-forberedelse, improvisation og solospil, sangskriverværksted, studie og teknik.

Tilbudsfag: Band-lab, band-project, kor, gymnastik, kunst.

Lokaler: Vi har eget lydstudie, egen hal og syv veludstyrede øvelokaler, som altid står åbne til fri afbenyttelse for skolens elever.

Beliggenhed: Musikefterskolen ligger i Humble på Langeland, tæt på smuk natur og gode strande. Det er let at komme til og fra skolen med offentlige transportmidler eller den bus, som skolen arrangerer i weekenden.

Øvrige oplysninger

• Tilbud til unge med synstab

Efterskoleelever blogger

Læs flere efterskoleblogs