• Rundvisning på vores efterskole

To tidligere elever viser rundt på vores efterskole
  • Vores forstander fortæller

Se hvad vores skole kan tilbyde dig

Nørre Åby Efterskole

Vi er en idræts-, vi er en musik-, vi er en drama-, vi er en danse-, vi er en designefterskole og meget mere. Vi er en efterskole, hvor du har dine linjefag hver eftermiddag, og hvor det er muligt at vælge nye linjer fire gange om året. Du kan også have det samme fag hele året.

Vi er en gammel skole med et ungt sind, som prøver at forene en hverdag med bøger, kreativitet og krop.

Bøgerne for at blive klogere, kreativiteten for at skabe og se livets muligheder samt kroppen, fordi vi finder den spændende at bruge.

Er du nysgerrig og har lyst til mange oplevelser i et forpligtende fællesskab, kan du trives hos os, fordi du både vil kunne give og modtage.

Du skal besøge os, inden du kan optages, så du ved, hvad du vælger. Et par af skolens 111 elever vil vise dig rundt og bl.a. fortælle, at vi har lidt flere piger end drenge, at flere går i 10. end i 9. klasse, samt at man naturligvis kan besøge hinandens huse hele dagen undtagen i stilletimen, der bl.a. kan bruges til lektielæsning.

Du vil også høre, at vi er en røgfri efterskole.

Måske møder du dine kommende hus- eller kontaktlærere under besøget, fordi sådan nogle har vi også. Deres opgave er at hjælpe og støtte, når og hvis du får behov herfor.

Har du også overvejet, at når du tager på efterskole, er det vigtigt at udnytte muligheden for at blive på skolen i weekenden, fordi det giver andre spændende oplevelser?

Rengøring og køkkentjans er en naturlig ting, så her skal du også yde dit bidrag til det fælles bedste.

Vigtigt er det at huske, at vi er en skole. Derfor skal du have dansk, matematik og engelsk. Herudover kan du vælge prøvefagene tysk eller fransk samt fysik. Hvis du ikke ønsker disse fag, har du i stedet værksteds- eller kropsfag. Skolevejlederne kan hjælpe dig med at træffe de rette faglige valg ud fra dine ønsker for fremtiden.

Vi vil gerne være en efterskole, hvor krop, hånd og ånd trives. Dette betyder, at du skal være indstillet på at prøve dig selv af på forskellige måder. Noget vil være tvunget for alle - f.eks. formiddagssamling med sang - mens linjefagene naturligvis vælges ud fra dine særlige interesser.

Du skal vælge linjefag fire gange. Du kan vælge det samme fagområde hele året igennem eller prøve kræfter med et nyt fag hver gang.

Linjefagene omfatter bl.a.: Tekstil og mode, musik, sang og drama, billedkunst, smykker, keramik, gymnastik og bevægelse, fodbold og boldspil, friluftsliv, samt livskvalitet og psykologi.

Fællesoplevelser er en del af et efterskoleophold. Disse vil du bl.a. få gennem fællesaftener, emnedage, korstævne, osv.

Hænger du stadig på, og har du lyst til at hjælpe med til at holde Nr. Aaby Efterskole i bevægelse, så glæder vi os til at se dig!

Efterskoleelever blogger

Læs flere efterskoleblogs