Ringe Fri- og Efterskole

Skole for fysisk aktive og boglige elever.
4 timers gymnastik,spring, fodbold og anden idræt. Udbygget musiklinje med stort musikhus.
Solid boglig gymnasieforberedende undervisning.
(samt 1 special-klasse) Springcenter, idrætshal og spejlsal. Gym.opv.,boldspils-turneringer, musikfestival, musical, kor. Fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed.

Skolens undervisning
Der undervises i almindelige skolefag og tilbydes folkeskolens afgangsprøver (FSA og FS10).
Skolens boglige undervisning er IT-baseret og alle elever medbringer bærbar pc. Skolen benytter sig af intranet, hvor både skriftlige arbejder, information og andet befinder sig. Der arbejdes seriøst med de boglige fag, og opholdet er i høj grad gymnasieforberedende og ungdomsuddannelsesforberedende. Alle elever skal deltage i tysk- og fysik/kemiundervisningen. *
Skolen har 1 klasse for elever, der har brug for ekstra hjælp i da, mat og eng.
Gymnastik er obligatorisk fag for alle.
Man skal regne med og have lyst til en høj grad af fysisk aktivitet, hvilket betyder, at man et par gange om dagen dyrker en eller anden form for idræt (morgenløb, gymnastik, spring, fodbold eller andet)
En del af de praktiske og kreative fag er samlet i profilfag, hvor eleverne gennem mange sammenhængende timer har mulighed for fordybelse og dygtiggørelse i et bestemt fagområde. Vores profilfag er fodbold, springgymnastik og musik.
Desuden tilbydes: Fodbold, instruktøruddannelse i gymnastik (kursus 1), springgymnastik, Rytmisk gymnastik, musik, rytmisk kor, beklædningssyning, billedkunst, foto, medieværksted (billedkunst foto, videoredigering), psykologi, træ- og metalsløjd, hjemkundskab, drama, forskellige boldspil, friluftsliv, løb, o.a.

I foråret optræder vi ca. 20 gange med vores gymnastikopvisning, som alle eleverne deltager i.
Hvert år opføres en musical, som lærere og elever gennem et intenst og tæt samarbejde har forberedt i ugerne inden. Musicalen opføres hvert år for mere end 1000 mennesker gennem 4 forestillinger .
I vinteren foretages en udenlandstur til Østrig, hvor alle lærer eller bliver bedre til at stå på ski.
Udover dette foretages 2 frivillige udvekslingsture til Tyskland og Ungarn for et begrænset antal elever.

Ringe Fri- og Efterskole er beliggende midt mellem Odense og Svendborg og har således gode rejseforbindelser, både med bus og tog.
Skolen er en af landets ældste, oprettet i 1875. Der findes nye, tidssvarende opholdsstuer, elevværelser og undervisningslokaler. Vi råder over egen gymnastikhal og har desuden en idrætshal med boldbaner og springgrav. Desuden nyder skolen godt af at være nabo til byens idrætsanlæg, tennisbaner, sportshal og svømmehal.

Skolens miljø og hverdag
Skolen har sit udgangspunkt i det Grundtvig/Koldske skole- og livssyn. Gennem mange fællesoplevelser, morgensang og foredrag, samt en grundig undervisning, er det formålet, at eleverne engageres og samtidig får lyst til at erhverve sig nyttige kundskaber. Gennem et nært forhold lærere og elever imellem, samt et letforståeligt og entydigt regelsæt, skabes et trygt fællesskab på skolen.

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 10/9/2017

(se evt. ordbl.dk)