Ringe Fri- og Efterskole

På Ringe Efterskole er vores ambition at bringe eleven i en tilstand af overskud. Det være sig bogligt, motorisk, musisk, kreativt og socialt.
Vi er den gamle moderne skole, der skaber begejstring.
Med dygtige og engagerede medarbejdere og rigtig gode faciliteter, er vi klar til at klæde dig godt på til at springe ud i livet.

Skolens undervisning
Der undervises i de almindelige skolefag og tilbydes folkeskolens afgangsprøver i både FP9 og FP10.
Skolens boglige undervisning er naturligvis IT-baseret, og alle elever bedes derfor medbringe bærbar PC eller MAC. Skolen benytter sig af intranet, hvor både skriftlige arbejder, information og andet befinder sig. Der arbejdes seriøst med de boglige fag, og opholdet er i høj grad gymnasieforberedende og ungdomsuddannelsesforberedende.
Skolen har en klasse for elever, der har brug for ekstra hjælp i dansk, matematik og engelsk.

Gymnastik, linje- og valgfag
Man skal regne med og have lyst til en høj grad af fysisk aktivitet, hvilket betyder, at man et par gange om dagen dyrker en eller anden form for idræt (morgenløb, gymnastik, spring, fodbold eller andet)
En del af de praktiske og kreative fag er samlet i linjefag, hvor eleverne gennem mange sammenhængende timer har mulighed for fordybelse og dygtiggørelse i et bestemt fagområde. Vores linjefag er fodbold, springgymnastik, musik og dans. Du kan også lave din egen linje ved selv at sammensætte forskellige valgfag.
Vi tilbyder bl.a.: Fodbold, instruktøruddannelse i gymnastik, springgymnastik, rytmisk gymnastik, musik, rytmisk kor, beklædningssyning, billedkunst, foto, medieværksted, psykologi, træ- og metalsløjd, hjemkundskab, drama, forskellige boldspil, friluftsliv, løb, o.a.

Med de mange forskellige valgfagstilbud er vi fortsat en bred almen efterskole, hvor vores elever kan afprøve deres mange talenter, samtidig med at de kan dygtiggøre sig i en specifik retning gennem deres linjefag.

I foråret optræder vi ca. 20 gange med vores gymnastikopvisning, som alle eleverne deltager i.
Hvert år opføres en musical, som lærere og elever gennem et intenst og tæt samarbejde har forberedt i ugerne inden. Musicalen opføres hvert år for mere end 1000 mennesker gennem 4 forestillinger.
I vinteren foretages en udenlandstur til Østrig/ Italien, hvor alle lærer eller bliver bedre til at stå på ski.
Udover dette er alle elever på en linjetur i efteråret.

Beliggenhed og faciliteter
Ringe Fri- og Efterskole er beliggende midt mellem Odense og Svendborg og har således gode rejseforbindelser, både med bus og tog.
Skolen er en af landets ældste, oprettet i 1875. Der findes nye, tidssvarende opholdsstuer, elevværelser og undervisningslokaler. Vi råder over egen gymnastikhal og har desuden en idrætshal med boldbaner og springgrav, samt et springcenter. Desuden nyder skolen godt af at være nabo til byens idrætsanlæg, såsom tennisbaner, sportshal og svømmehal.

Skolens miljø og hverdag
Skolen har sit udgangspunkt i det Grundtvig/Koldske skole- og livssyn. Gennem mange fællesoplevelser, morgensang og foredrag, samt en grundig undervisning, er det formålet, at eleverne engageres og samtidig får lyst til at gå begejstret ud i verden og gøre en forskel. Gennem et nært forhold lærere og elever imellem, samt et letforståeligt og entydigt regelsæt, skabes et trygt fællesskab på skolen.

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 3/7/2018

Ringe Fri- og Efterskole