Vejstrup Efterskole

Vejstrup Efterskole – fællesskab, faglighed og personlig udvikling

Hvis du søger nye udfordringer og ønsker en vild udvikling, så er Vejstrup noget for dig. Vi har plads til alle og tilbyder dig et udviklende skoleår. Hos os er gymnastikken og fællesskabet samlingspunkterne, og du lærer at sætte mål for dit liv - og nå dem!

Skolens baggrund og historie
Vejstrup er en Grundtvig/Koldsk Efterskole med 240 elever. Skolen oprettedes som højskole i 1867 og har siden 1930 været efterskole.

Vejstrup Efterskole er en Grundtvig/Koldsk Efterskole med følgende formål:
- At øge elevernes lyst og interesse til at indgå som aktive deltagere i folkelige demokratiske fællesskaber.
- At udvikle elevernes faglighed og kreativitet.
- At udvikle den danske gymnastiktradition.

Skolens pædagogik og undervisning
På Vejstrup Efterskole lægges der stor vægt på en aktiv indsats såvel i de obligatoriske fag som i valgfagene, men det skal understreges, at skolen ikke kun er et undervisningssted. Samværet mellem skolens personale og eleverne i og uden for undervisningstiden, deltagelsen i praktiske gøremål omkring skoleopholdet, og den omstændighed at eleven i høj grad må tage konsekvensen af sine handlinger, er med til at gøre skolen til et sted, hvor dannelse, modning og udvikling sker i mødet med kammerater og skole.

Skolens fagtilbud
Skolen er bogligt præget, så vi forventer, at eleverne arbejder seriøst med obligatoriske fag såvel som valgfag. Der tilbydes folkeskolens afgangsprøve efter 9. og 10. skoleår, ligesom vi tilbyder 10. klasse med tilhørende prøver.
Arbejdet med den individuelle uddannelsesplan fortsættes.

Den folkelige gymnastik har en central placering i skolens dagligdag suppleret med mange andre idrætsfag/boldspil, hvortil skolen råder over gode faciliteter, herunder en idrætshal, gymnastiksal og springsal med faste baner, springgrave m.v.

Også fortælletimer, sangtimer og fællestimer af forskellig art har en væsentlig plads i skoleplanen.

Adventure, alternativ bevægelse, powertumbling, spring/rytme, oarkour, dans, guitarundervisning, kreativt værksted, mad m.m., samspil, foto/medie og andre kreative fag giver sammen med åbne værksteder mulighed for afveksling i dagligdagen.

Skolen modtager piger og drenge fra 15 til 18 år til undervisning på 9. og 10. klassetrin.

Skoleåret er på 42 uger og går fra først i august til sidst i juni. Skoleplan fremsendes gerne eller tjek vores hjemmeside: www.vejstrup.dk

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 11/13/2018