Skole login

Login er kun for skolens administrator

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit brugernavn eller e-mail adresse

Vestfyns Efterskole

Danmarks mindste Efterskole - max 36 elever.
Boglig undervisning - FP9 eller FP10
Arbejde med dyr: Køer, grise, heste, får, høns
Undervisning i ridning, praktisk, sejlads og navigation, duelighedsbevis, Traktorkørekort
Udlandsrejse, fx Tanzania eller Indien (indeholdt i skolepengene)
Fra jord til bord, køkkenhave og madlavning
Friluftsliv

Et enormt stærkt fællesskab. Det er, hvad vores elever hvert eneste år går hjem med efter et efterskoleår, hvor de i fællesskab har oplevet op- og nedture, hvor de har kæmpet sig igennem små og store udfordringer, og hvor de har grint, grædt og delt uforglemmelige øjeblikke. Vores lille efterskole på Fyn med kun 35 elever gør det nemt at komme tæt på hinanden. Alle kender hinanden godt, og alle er med i vores fantastiske fællesskab.
Men vores elever forlader også Vestfyns Efterskole på Fyn med en selvstændighed, der siger spar to. For på Vestfyns Efterskole får man som elev ansvar – ansvar for både efterskolens dyr, efterskolens arealer, sine efterskolekammerater og sig selv.
Vi går op i miljøet og naturen. Og vi går op i at lære vores elever at klare sig selv, at udføre praktisk arbejde og at overkomme små såvel som store udfordringer. Derfor har vi mange praktiske fag på efterskolen. Vores elever er for eksempel med til at passe vores landbrugsdyr, ordne vores køkkenhave, lave mad og byggeog reparere vores bygninger. På den måde bruger de deres hoved, samtidig med at de kommer udenfor, bruger sig selv fysisk og får en god forståelse for både plante- og dyreliv, som de kan relatere til den undervisning, som de får i de klassiske, boglige fag. Og vi kan se, at den hyppige vekslen mellem bogligt og praktisk arbejde får vores elever til at udvikle sig i lynets hast.
Én gang om året tager vi ud på en længere rejse til enten Indien eller Tanzania for at møde en fremmed kultur og for at sætte vores egen hverdag på efterskolen i perspektiv. Det er ikke en luksusrejse, når vi er afsted. Vi bor i vores egne telte, vi spiser den lokale mad og kommer rundt med de transportmidler, som nu er tilgængelige. Det plejer at være en oplevelse for livet for både efterskolens elever, for efterskolens lærere og for de mennesker, som vi besøger.
Hvis du gerne vil vide mere om livet på vores lille efterskole på Fyn, så er du meget velkommen til at ringe til os. Du må også meget gerne komme på besøg, så du selv kan mærke vores stærke sammenhold og vores afvekslende hverdag.
Vi glæder os til at byde dig velkommen på Vestfyns Efterskole!

Ledige pladser

8. kl 9. kl 10. kl
Her kan du se oplysninger om ledige pladser
Pige
Dreng

Low Optaget MediumVenteliste HighLedig

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 4/3/2019

Om skolen

36  elever
40  uger på et skoleår

Skoletype:

Almen

Skoletype

Der er tre forskellige typer efterskole:

school almen efterskole

school ordblindeefterskole 

school specialefterskole for elever med særlige behov

(elever med særlige behov blev tidligere ofte benævnt "sentudviklede elever")

Bemærk, at flere "almene" efterskoler har "tilbud til ordblinde" og "tilbud til elever med særlige behov".

Klassetrin

8. kl, 9. kl, 10. kl