• Aabæk Efterskole, Danmarks ældste specialefterskole

• Der er mange plusser ved et år på Aabæk Efterskole

Aabæk Efterskole

Danmarks ældste specialefterskole. Grundtvigsk. 8 Linjer: Idræt, håndværk, jordbrug, kunst og design, heste, køkken, musik og drama, jagt og fiskeri. Specialundervisning i dansk og matematik. Mulighed for afgangseksamen i dansk og matematik
Skolens historie
Skolen startede i 1970 i lejede bygninger på den tidligere gård "Straagaard". Gården med tilhørende 12 ha jord er nu den selvejende institutions ejendom. I tidens løb er foretaget flere moderniseringer og udvidelser, dog således, at skolens særlige pædagogik og undervisningsform er blevet tilgodeset på bedste måde, samt skolens præg af tidligere landbrugsejendom er blevet bevaret.

Skolens formål og miljø
Skolens formål er nedfældet i følgende formålsparagraf: Gennem en kombination af teoretisk og praktisk undervisning at fremme elever med generelle indlæringsvanskeligheder mulighed for fortsat uddannelse, samt motiverer og forberede de unge til en aktiv og meningsfuld fritid.

Undervisning på praktiske linjer om formiddagen og specialundervisning på mindre hold i dansk og matematik om eftermiddagen.

Skolens pædagogik og undervisning
Undervisningen er overvejende praktisk f.eks. landbrug, gartneri, træ- og metalværksted, tekstilværksted, madlavning samt mange kreative fag, som musik og teater mm. Til fagene er knyttet teori, herunder bl.a. dansk, regning, orientering, edb mv. Skolen har ikke prøveforberedende undervisning.

Eleverne optages for 1 år ad gangen, men kan evt. være på skolen 2-3 år.

8. kl 9. kl 10. kl 11. kl

Specialefterskole

8. kl, 9. kl, 10. kl, 11. kl

Øvrige oplysninger

• Særlige tilbud til overvægtige
  • Tilbud til unge med ADHD, autisme o.l.