Aabybro Efterskole

HELE NORDJYLLANDS GYMNASTIK EFTERSKOLE - FODBOLD BREDDE & ELITE - SKI/BOARD - FITNESS - HÅNDBOLD - GOLF. AABYBRO NY 9'ENDE KLASSE - 10. KLASSE MED ENTEN INTERNATIONAL SCIENCE ELLER SAMFUNDSFAG FOKUS.

Generelt

På Aabybro Efterskole vil du møde et grundlæggende fundament, hvor værdier som tillid og troværdighed er helt centrale. Og vi forventer en positiv og ordentlig omgangsform.

Alle elever deltager i en række fælles oplevelser, fx fællestimer og fællesdans, hvor netop samtalen og det forpligtende fællesskabet er i centrum.

Herudover har vi en række tilbud målrettet den enkelte elev. Alle elever vælger en af vores 7 linjefag; spring, fodbold, ski/board, fitness, svømning, dans/rytme og pigehåndbold.

Boglig undervisning

I den boglige undervisning arbejder vi med forskellige former for organisering efter forskellige pædagogiske principper - herunder niveaudeling, cooperative learning og deling efter interesse. Vi har desuden små hold for de elever, der har særlige boglige udfordringer.

I perioder opdeler vi eleverne efter boglig profil - hvor alle elever fra skoleårets start skal vælge en af følgende 3 profilområder:

• Internationalmed særlig fokus på den internationale dimenssion, hvor sprog og kultur er i centrum. Alle elever skal have tysk.
  • Science: med særlig fokus på den naturfaglige dimension, hvor matematik og fysik er de bærende fag.
  • Samfund: med særlig fokus på debat, journalitisk, medier og politik. Dansk, historie og samfundsfag er de bærende fag.

Valgfag

I fritiden kan du vælge mellem en række forskellige valgfag inden for idræt, kreative fag, musik og praktiske fag. Du kan også vælge at fordybe dig i en af vores linjer.

Elitesamarbejde

Er du elitesportsudøver har vi også plads til dig – da vi er fleksible i forhold til at lave et efterskoleophold, der også giver plads til at dyrke elitesport ved siden af.

Siden 2012 har vi samarbejdet med AaB og Fortuna Hjørring om elitefodbold – der betyder at flere spillere fra disse klubbers U17-liga/DM-hold er elever på skolen og samtidig træner i klubben flere gange i ugen. Desuden kan fodboldspillere fra andre klubber henvende sig til klubben med henblik på at komme i betragtning til at blive en del af elitesamarbejdet.

Skolen og undervisningsmiljø

Skolen blev oprettet i 1877 og har plads til 189 elever, hvoraf ca. 2/3 er 10. årgang.
Elevernes boligområder er løbende renoveret og fremstår meget moderne. Som elev på skolen er man ikke-ryger og skolen er røgfri.

Vi har desuden nye moderne naturfagslokaler (2008), stort fitnessrum, fodboldbane, hal, springcenter (2012), gymnastiksal, beachvolleybane, foredragssal, bouldering, m.m.

Vi har 35 dygtige og engagerede medarbejdere og moderne faciliteter, der er blevet moderniseret gennem de seneste år med interarktive tavler og trådløs opkobling over hele skolen.

Der er lektietime hver aften og vi forventer generelt, at man arbejder seriøst med de stillede opgaver, og at man ønsker en personlig dygtiggørelse.

Skolens formål

Skolens formål er, inden for rammerne af de gældende regler for frie kostskoler, og ud fra et grundtvigsk livssyn og en kristen livsopfattelse, samt en demokratisk grundholdning:

• At drive en almen efterskole for unge 14 -18 årige, hvor boglige, kreative og idrætslige fag vægtes lige.
  • At fremme den enkelte elevs selvværd og evne til at indgå i og styrke et fællesskab gennem gensidig respekt, hjælpsomhed og tillid.
  • At udvikle og dygtiggøre unge og lære dem medbestemmelse og medansvar, til et liv i et internationalt samfund.
  • At eleverne bl.a. gennem fagene: Gymnastik, dans, sang og fortælling, får kendskab til den danske kulturarv og det brede foreningsliv

8. kl 9. kl 10. kl
Fodbold