Ågård Efterskole

GYMNASTIK OG FÆLLESSKAB!

Hos os når fællesskabet samme højder som springene i stortrampolinerne. Vi tilbyder masser af gymnastik, seriøs undervisning, stærke relationer, 25 forskellige valgfag og en særlig boform med små lejligheder.

Vores store fællesskab er lille nok til at omslutte alle, og vi har en særlig plads til netop dig!

Ågård Efterskole er gymnastik og fælleskab. Det er dannelse, medborgerskab, selvudvikling. Og så er det frem for alt stærke relationer, der flytter elever!

VI ELSKER GYMNASTIK...
... fordi det er toppen at kunne noget sammen!

Gymnastikken en vigtig brik i hverdagen til at opbygge fællesskabet. Alle elever har fire obligatoriske timer i ugen, hvor der arbejdes med grundgymnastik, rytmiske serier og spring. Her er gymnastikken for alle - og uanset dit niveau får du lov til at bruge, udvikle og vise det, du kan.

SKAB DIN EGEN LINJE
På Ågård Efterskole har vi ikke linjefag - men med en lang række valgfag skaber du selv din egen linje og får mulighed for at prøve en masse forskelligt. Det er DIG, der bestemmer, hvilke sider af dig selv du vil udforske og udvikle - vi giver dig mulighed for at vælge mellem blandt andet idrætslige, kreative, praktiske og musiske valgfag.

Eksempler på valgfag:

Fodbold
Ligesom livet, er fodbold en holdsport. Vi har i efteråret 2016 bygget helt nye, fede faciliteter til fodboldspillerne. Glæd dig til kunstgræs, lys og andre udendørsfaciliteter!

Design
Er du til stof, mix af nyt og secondhand og kreativt design? Lær at sy DIN personlige taske, et iPadcover, en strandtaske med kant el.lign. eller måske at omforandre tøj, så det bliver helt personligt og lige dig!

Friluftsliv
Naturen er ikke kun smuk og køn, den er en del af os selv, som vi er en del af den. Kort sagt skal den opleves helt tæt på. I friluftsliv skal vi lære at se mere i skoven end bare træer.

Spring
Spring er for alle. Om du er god eller rigtig god, så kan vi lære dig noget nyt - der er faktisk risiko for, at du kan blive rigtig dygtig.

Udover de mange valgfag, kan du også tage lederkurser i gymnastik og diverse boldspil.

VI BOR I LEJLIGHEDER
Hos os vil du mærke nærhed og blive del af et stærkt fællesskab i trygge rammer, hvor alle kender alle. Skolen har en overskuelig størrelse med 136 elever, som fortrinsvis bor på to-mandsværelser i lejligheder med 8-12 personer. Hver lejlighed har tilknyttet en kontaktlærer og holder jævnligt medborgerskabsmøder.

DU BLIVER MEGET BEDRE TIL AT VÆRE DIG
På Ågård Efterskole er vi særligt optagede af din udvikling. Det er en af vores fineste kompetencer. På vores medborgerskabsmøder i lejlighederne arbejder vi med dine styrker og svagheder. Du bliver klogere på, hvem du er, og hvor du vil hen.

VI STYRKER DIN FAGLIGHED
Vores undervisning er vedkommende og seriøs - og vi gør dig helt klar til din ungdomsuddannelse. Vi begynder dagen med morgensang og fortælletime. Derefter starter undervisningen, som veksler mellem boglige fag, gymnastik og valgfag. Efter aftensmaden er der stilletime, hvor eleverne kan få lektiehjælp.

De obligatoriske fag er: Dansk, matematik, engelsk, fysik/kemi og tysk/fransk.
Desuden for 9. klasse: Geografi, biologi, kristendom, historie og samfundsfag.

Alle elever får naturligvis også en grundig skolevejledning.

OPLEVELSER
I løbet af skoleåret bliver der tilrettelagt alpint skikursus i Østrig, teaterture, udflugter, emneuger, idrætsarrangementer m.m. Der vil være weekender, hvor eleverne skal blive på skolen og deltage i bl.a. gymnastikopvisninger.

FACILITETER
Moderne undervisningslokaler og Smart-boards, 2 haller, mountainbikebane, springgrave, trampoliner, gymnastiksal, nyt fodboldstadion, musiklokale, veludstyrede værksteder og fri adgang til trådløst internet.

BESØG OS
Vi holder naturligvis Åbent Hus på de to store besøgsdage Efterskolernes Dag og Efterskolernes Aften. Næste gang er Efterskolernes Aften onsdag den 9. januar - og vi håber, du kigger forbi!

Du er også velkommen til at besøge skolen en lørdag formiddag. Det er vigtigt, at du laver en aftale med skolens sekretær, Britta Winther på 75 55 31 33.

Velkommen på Ågård Efterskole - Gymnastik og fællesskab :-)

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 11/19/2018