Askov Efterskole

KREATIVITET, FÆLLESSKAB OG NÆRVÆR

Her er der plads til krøllede hjerner, store idéer og skæve vinkler. Vi udfordrer din kreativitet i vores 7 linjefag: Musik, Teater, Animation, Game Design, Kunst & Design, Forfatter og Musical.

På Askov Efterskole kommer du aldrig til at kede dig. Til gengæld kommer du til at skabe minder for livet.

Askov Efterskole er en kreativ og rummelig efterskole. Gennem niveaudeling og kreative linjefag sætter vi den enkelte elevs udvikling i centrum, så alle forlader skolen lidt klogere på verden – og på sig selv.

SYV KREATIVE LINJEFAG
Hos os er kreativiteten i højsædet. Uanset om du syer eller synger, har vi et linjefag, der kan udfordre og udvikle dine kreative evner. Og der er naturligvis plads til både nybegyndere og øvede.

Du kan vælge mellem følgende linjefag:

Musik
I Musik spiller vi hovedsageligt i bands, men der er også mulighed for soloundervisning i dit yndlingsinstrument. Glæd dig til at udforske forskellige musikgenrer, skrive dine egne sange, komme i lydstudiet og spille uforglemmelige koncerter.

Hvis du er til elektronisk musik og tunge beats, kan du også vælge linjefaget Elektronisk Musik, som er en del af musiklinjen.

Teater
Elsker du at stå på en scene – og vil du gerne være god til det? På Askov Efterskole kan du fordybe dig i teaterfaget. Du lærer en masse om skuespilteknik og får uvurderlig praktisk erfaring, når du spiller med i vores store teaterforestilling.

Animation
Vil du gerne fordybe dig i animationens verden? Se dine tegninger få liv og fortælle sjove og skæve historier gennem dine egne karakterer? Så er linjefaget Animation lige noget for dig! Her får du nemlig lov til at nørde animationsprogrammer, lege med teknikken og skabe dine helt egne 3D animationer.

Game Design
Med Game Design som linjefag får du indblik i de mange muligheder for at udvikle, designe og programmere spil, apps og interaktive medieoplevelser. Du får både teknisk knowhow og masser af praktisk erfaring!

Kunst & Design
Linjefaget Kunst & Design gør dine designdrømme til virkelighed! Uanset om du brænder for tøjdesign, billedkunst eller keramik, hjælper vi dig med at udfolde din kreativitet – og til at blive endnu bedre til det, du elsker!

Forfatter
Elsker du at skrive, og drømmer du om at se dit eget navn på tryk? Forfatterlinjen på Askov Efterskole gør alle dine forfatterdrømme til virkelighed! Du lærer nye skriveteknikker, får kritik og feedback på dine tekster og bliver en del af et tæt skrivefællesskab.

Musical
Musical er linjefaget for dig, der elsker sang, dans og drama. Vi arbejder med stemmetræning, dramatiske virkemidler, dans, koreografi og skuespilteknik, så du udvikler dit talent. Du får selvfølgelig også praktisk erfaring, når skolen opfører sin årlige forestilling.

TO SPÆNDENDE 10. KLASSER
Udover de almindelige fag i 10. klasse, skal du enten vælge BRI10SH eller PROJEKT10, som er vores særlige fag for 10. klasse med fokus på sprog, tværfaglighed og projektorienteret undervisning:

BRI10SH – International klasse med fokus på sprog og globalt udsyn
eller
PROJEKT10 – Projektorienteret undervisning med fokus på din forståelse af dig selv og den verden du lever i.

VI MØDER DEN ENKELTE ELEV I ØJENHØJDE
Askov Efterskole er en studieforberedende efterskole og sørger naturligvis for at klæde dig godt på til 9. og 10. klasses prøverne. Vi underviser i de obligatoriske prøveforberedende fag, og desuden tilbyder vi, udover tysk, fransk for elever, der har haft faget tidligere.

Vi sætter en ære i at møde den enkelte elev i øjenhøjde og niveaudeler derfor undervisningen, så vi er sikre på at ramme netop dét niveau, der passer dig. Samtidig har du mulighed for at vælge Cambridge-engelsk, hvis du ønsker et internationalt højt niveau på din engelskundervisning.

DYRK DINE INTERESSER
På Askov Efterskole er ingen dage ens! Fritid og undervisning smelter ofte sammen, og derfor kan du frit afbenytte skolens faciliteter i din fritid og dyrke dine interesser.

Desuden ligger Askov ikke langt fra Vejen Idrætscenter med moderne svømmehal og motionscenter.

Udover vores årlige skitur har vi også linjefagsuger, hvor du kommer med dit linjefag på inspirationsture eller turnéer. I to uger om året forvandles skolen til en labyrint af kostumer og kulisser, når vi øver og opfører vores store musical/teaterforestilling, som tilsammen ses af mere end 1500 tilskuere.

BESØG OS
Du er altid velkommen til at ringe og aftale tid til at komme og se skolen – eller kom til en af vores planlagte BESØGSAFTENER. Vores næste besøgsaften er Efterskolernes Aften den 9. januar. Kig forbi klokken 18-21.

Vi glæder os til at se dig! :-)

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 11/23/2018