Bieringhus Efterskole

En lille skole med fokus på fællesskab, trivsel og personlig udvikling. Trygge rammer og nærhed til den enkelte elev er en naturlig del af skolens hverdag.

Kok(gastronomi) - Musik - Boldspil - Kreativ - Ridning - Værksted.

Alm. skolefag, mulighed for specialundervisning i dansk og matematik samt tilbud til elever med særligt behov.

Bieringhus Efterskole er en lille efterskole med plads til 65 elever.

Skolens værdigrundlag
Skolens værdigrundlag tager udgangspunkt i den mangfoldighed af positive muligheder, der ligger i ethvert møde mellem mennesker. Med frihed til at vælge, ønsker vi at præsentere det kristne livssyn. I undervisningen vil vi gerne møde eleverne på deres eget niveau. Vi vil gerne diskutere ret og uret i forhold til medmennesket, nærmiljøet og de store sammenhænge. Det er vigtigt at turde tro på livets muligheder. På en lille skole med trygge rammer, fælles opgaver og samvær, vil vi gerne sætte det forpligtende fællesskab højt.

Skolens hverdag
Skolens hverdag består af en række undervisningsfag, praktiske opgaver og fritidsaktiviteter. Mulighederne er mange, og eleverne er i et vist omfang selv med til at sammensætte deres skema. I de almindelige skolefag kan du tage folkeskolens afgangsprøve på 9. eller 10. klassetrin.

Ud over de almindelige skolefag skal alle elever vælge et af følgende liniefag: Gourmet/KOK - Musik - Boldspil - Kreativ - Værksted - Ridning.

Derudover er der en lang række fag og aktiviteter, der tilbydes i kortere eller længere perioder.

I fritiden kan eleverne benytte skolens faglokaler og værksteder, men er også velkomne til at deltage i byens rige foreningsliv.

Specialundervisning
Skolen tilbyder endvidere et antal pladser, hvor der kan suppleres med specialundervisning i dansk og/eller i matematik.

Skolevejledning
Det er vigtigt, at de unge får en god orientering som basis for valg af uddannelse og erhverv. Derfor har vi i løbet af skoleåret forskellige aktiviteter som erhvervspraktik, vejledningssamtaler, præsentationskurser, jobsøgningsdag, brobygning, og erhvervsuge.

Andet end undervisning
Efterskole er mere end blot timer og fag, det er også masser af oplevelser: Fællesaftener, ekskursioner, udenlandsture, aktivitetsdage og emnedage-/uger. Vi mødes hver uge til "familiemøde" og fællesmøde, hvor den enkelte har mulighed for at få indflydelse på skolens dagligdag og atmosfære.
Her gives der således mange, gode muligheder i et udfordrende og lærerigt fællesskab.

Skolen er oprettet i 1990 af KFUM&K, Ungdommens Vel og Y´s Men´s klubberne.

Ring eller skriv til os og aftal tid til et besøg.

Vi glæder os til at se dig.

8. kl 9. kl 10. kl

8. kl, 9. kl, 10. kl

Øvrige oplysninger

• Tilbud til unge med ADHD, autisme o.l.