Skole login

Login er kun for skolens administrator

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit brugernavn eller e-mail adresse

 
  • Blåkilde Efterskole - low budget film :)

    Kom med rundt på Blåkilde Efterskole. Filmen er low budget, men vi lover dig fuld valuta. Prøv Blåkilde, hvis du vil mere end bare én ting med dit efterskoleophold.
  • Fælles musical på Blåkilde Efterskole

    Musical 2014, Arken 2.0 - Prøv Blåkilde hvis du vil mere end bare én ting... I fællesskab kan vi skabe utrolige ting.
Flere videoer >
Flere billeder >

Blåkilde Efterskole

På Blåkilde vil du få høj faglighed, mange forskellige valgfag og et fantastisk fællesskab. Vi bygger skole på det kristne livssyn, som man møder det i folkekirken. Du kan fordybe dig i Fodbold, Volley, Badminton, Spring, Håndbold med Liga-samarbejde, Musical, Musik, Billedkunst, Friluftsliv og Håndværk.

Beliggenhed og faciliteter
Blåkilde ligger ca. 2 km syd for Tarm – omkranset af skov og mark.
Fra Tarm er der gode tog- og busforbindelser mod Esbjerg/Kolding, mod Lemvig/Holstebro/Herning og mod Grindsted/Billund/Vejle.

Blåkilde Efterskole har 2 idrætshaller (5 volley-, 11 badminton- og 2 håndboldbaner), 2 stortrampoliner, springgrav, bouldervæg, kreativ lokale, 3 nyrenoverede musiklokaler, spinningslokale (22 cykler m . pulsmåler), fitnesslokale på 100 m2, træ- og metalværksted, friluftsplads med hytter, store udenomsarealer med to 11-mands fodboldbaner med ægte græs (kunstgræsbane lejes i vintermånederne hos Tarm IF), 400 m. løbebane, 2 beachvolleybaner, bocart-bane samt store skov- og naturområder med bl.a. tree-houses.
Skolen har trådløst netværk og eleverne må medbringe egen bærbar. Alle klasselokaler er nyrenoverede og udstyret med SmartBoard-tavler.

Hvorfor Blåkilde?
Blåkilde Efterskole dyrker det unikke fællesskab, der opstår, når unge med vidt forskellige interesser og styrker mødes i et rum med plads til alle. Kerneudfordringen at få skabt et fællesskab, hvor mangfoldigheden udfoldes, og hvor den enkelte er forpligtet af det fælles.

I praksis betyder det, at vi arbejder målrettet med fællesskabet og den enkeltes mangfoldige personlige udvikling. Tillid og medansvar er to grundpiller i et efterskoleophold på Blåkilde, det er nøglen til størst mulig frihed. Når det lykkes at skabe et hold, hvor tillid, medansvar og engagement får plads, betyder det, at lærerne i langt højere grad kan bruge energi på at have øje for den enkelte elev frem for at holde øje med den enkelte elev.

Blåkilde Efterskole er en almendannende efterskole. Det ville være meget enklere, hvis alle havde de samme interesser og holdninger, men på Blåkilde møder eleverne mange forskellige typer, som de kan spejle sig i. Der sker noget unikt, når en håndboldlandsholdspige møder den vildt kreative, som aldrig har været til en håndboldkamp. Hvis man kun spejler sig i noget, der ligner en selv, ender man med kun at se sin egen navle.

Høj faglighed
På Blåkilde Efterskole er vi optaget af, hvordan vi underviser, så det passer til den måde, som unge lærer bedst på. Hver årgang undervises i samme fag på samme tid af et team af lærere.

Det betyder i praksis, at der hver eneste dag diskuteres undervisning på læreværelset. Hvad, hvorfor og hvordan” er de evige spørgsmål, og på den måde sikrer vi os at undervisningsformerne udvikler sig og skaber ny læring/erfaring hos både lærere og elever.

Vi har løftet skolens gennemsnitlige karakterer væsentligt, så de i dag ligger et godt stykke over landsgennemsnittet. Det gælder om, i en faglig optik, at flytte den enkelte elev til et bedre standpunkt. På Blåkilde gives faglig støtte til de elever, der har et dokumenteret behov.

På dannelsesrejse med Blåkilde Efterskole
At rejse er andet og mere end at flytte kroppen fra et sted til et andet. I enhver rejse er der et dannelsesaspekt, hvor man udfordres i forhold til livet. Man beskuer og betages, man er uforstående og udfordret, man forarges, forundres og forandres.

Vi har rejser til Indien, Berlin og Rostock, Tjekkiet, Skotland, Norge, København (Alle rejser er med i betalingen, med undtagelse af turen til Indien).

Det kristne livssyn
Livet betragtes som en værdifuld forpligtelse for hvert enkelt menneske til at bruge sit eget værd til gavn for sig selv og andre i fællesskabet. Det kristne livssyn er forbundet med det dobbelte kærlighedsbud og troen på Gud som al tings skaber og frelser.

På Blåkilde Efterskole er der plads til de store spørgsmål ”Hvorfor er vi her?”, ”Hvad er meningen med livet?” og respekt om den enkeltes ret til at finde sit personlige ståsted. Vi har den holdning, at børn og unge skal vide, at de kan tro på Gud og at Gud tror på dem. Derfor fortæller vi evangeliet. Eleverne hører troens ord i forbindelse med morgenandagt og til aftensang. Det er fortællinger som eleverne kan spejle deres eget liv i og som har kærligheden som drivkraft og glæden som grundtone.

Blåkilde Efterskole er forankret i det folkekirkelige miljø og de børne- og ungdomsorganisationer, der ser sig som en del af folkekirkens børne- og ungdomsarbejde. 

 

Ledige pladser

9. kl 10. kl
Her kan du se oplysninger om ledige pladser
Pige
Dreng

Low Optaget MediumVenteliste HighLedig

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 4/3/2019

Om skolen

124  elever
42  uger på et skoleår

Skoletype:

Almen

Skoletype

Der er tre forskellige typer efterskole:

school almen efterskole

school ordblindeefterskole 

school specialefterskole for elever med særlige behov

(elever med særlige behov blev tidligere ofte benævnt "sentudviklede elever")

Bemærk, at flere "almene" efterskoler har "tilbud til ordblinde" og "tilbud til elever med særlige behov".

Klassetrin

9. kl, 10. kl