Bork Havn Efterskole

For elever med læse-, skrive- og matematikvanskeligheder. Vi tilbyder 9. kl. afgangsprøver og 10. kl. prøver. Valgfag: Sejlads, Windsurfing, Kajak, Klatring, Musik, Tekstil, Digital design, Billedkunst, Styrketræning, Badminton, Løb, Mountainbike, Rytme- og Springgymnastik, Fodbold, Træ- og metalværksted, Jagt, Speedbådscertifikat, Hestehold.

Bork Havn Efterskole er for elever med læse- og skrivevanskeligheder og elever med matematikvanskeligheder. Undervisningen foregår på små niveaudelte hold. Vi tilbyder 9.kl. afgangsprøver og 10. kl. prøver.

Skolen
Skolen har plads til 123 elever, der bor på lyse 2, 3 eller 4 personer værelser med gode bade- og toiletforhold. Der er internetadgang på alle værelser.

Skolen har egen idrætshal, fitnessrum og forskellige værksteder, som kan benyttes i elevernes fritid.

I 2018 blev skolen udvidet med ny spisesal, nyt køkken, ny foredragssal og ny elevfløj.

Beliggenhed
Bork Havn Efterskole ligger tæt på Ringkøbing Fjord og benytter fjorden til surf, sejlads, speedbåd og kajak. Skolen har et stort område til friluftsliv med shelters og bålhytte. Skolen har eget klatretårn, MTB-bane og fodboldbane. Eleverne kan medbringe egen hest, skolen har hestestald og græsningsarealer og 4 heste.

Værdigrundlag og formål
Skolens hverdag og samvær bygger på tillid, respekt, ansvarlighed, fællesskab og dialog
Målet er at give unge med læse- og stavevanskeligheder et skoleophold, hvor de sammen med ligestillede kammerater får styrket selvtilliden, og hvor de fagligt og menneskeligt bliver rustet til at komme videre indenfor uddannelse og erhverv.

Obligatoriske fag

Dansk, matematik, engelsk, fysik/kemi, geografi, biologi, samfundsfag, historie, kristendom, sang og idræt.

Valgfag

Friluftliv, sejlads, surf, jagt, speedbådscertifikat, mountainbike, værksted, bocart-motor, tekstil, billedkunst, spejderliv, håndbold, fodbold, badminton, animation, spildesign, musik, gymnastik, heste, klatring, tysk, mm.

Om efteråret er eleverne på forskellige lejrture opdelt i årgange og om vinteren tager hele elevholdet på skilejrtur til Norge.

Desuden er der fællesarrangementer, lejrture, praktik, brobygning til teknisk skole, handelsskole, og HF.

IT hjælpemidler
IT er integreret i undervisningen og bruges som kompenserende hjælpemiddel i alle fag. Der er adgang til Internettet overalt på skolen. Eleverne medbringer egen bærbar PC. Skolen har hjælpeprogrammerne

Optagelse

• Kom gerne til åbent hus arrangementer i september og januar eller ring og aftal tid til en rundvisning.
  • Udfyld ansøgningsformularen på skolens hjemmeside (ansøg om optagelse)
  • Book tid til en optagelsessamtale med forstanderen og medbring ordblindetest samt udtalelse fra nuværende skole og evt. andre relevante papirer.
  • Efter optagelsessamtalen giver skolen besked om vi kan tilbyde en plads til eleven og der opkræves et indmeldelsesgebyr kr. 500,-

Der er løbende optagelse

8. kl 9. kl 10. kl