Bork Havn Efterskole

For elever med læse-, skrive- og matematikvanskeligheder. Vi tilbyder 9. kl. afgangsprøver og 10. kl. prøver. Valgfag: Sejlads, Windsurfing, Kajak, Klatring, Musik, Tekstil, Digital design, Billedkunst, Styrketræning, Badminton, Løb, Mountainbike, Rytme- og Springgymnastik, Fodbold, Træ- og metalværksted, Jagt, Speedbådscertifikat, Hestehold.

Bork Havn Efterskole er for elever med læse- og skrivevanskeligheder og elever med matematikvanskeligheder. Undervisning på små niveaudelte hold. Vi tilbyder 9.kl. afgangsprøver og 10. kl. prøver.

Skolen
Skolen har plads til 99 elever, der bor på 2, 3 eller 4 mands værelser med gode bade- og toiletforhold. Der er internetadgang på alle værelser
Skolen har egen idrætshal, fitness og værksteder, som kan benyttes i elevernes fritid.

Beliggenhed
Bork Havn Efterskole ligger tæt på Ringkøbing Fjord og benytter fjorden til surf, sejlads, speedbåd og kajak. Skolen har et stort område til friluftsliv med shelters og bålhytte. Skolen har eget klatretårn. Eleverne kan medbringe egen hest, skolen har hestestald og græsningsarealer og 4 heste.

Værdigrundlag og formål
Skolens hverdag og samvær bygger på tillid, respekt, ansvarlighed, fællesskab og dialog
Målet er at give unge med læse- og stavevanskeligheder et skoleophold, hvor de sammen med ligestillede kammerater får styrket selvtilliden, og hvor de fagligt og menneskeligt bliver rustet til at komme videre indenfor uddannelse og erhverv.

Obligatoriske fag

Dansk, matematik, engelsk, fysik/kemi, geografi, biologi, samfundsfag, historie, kristendom, sang og idræt.

Valgfag

Friluftliv, sejlads, surf, jagt, speedbådscertifikat, mountainbike, værksted, bocart-motor, tekstil, billedkunst, spejderliv, håndbold, fodbold, badminton, animation, spildesign, musik, gymnastik, heste, klatring, tysk, mm.

I skoleåret indgår desuden udenlandsrejse enten til Norge på ski eller til Tjekkiet på adventure. Desuden er der fællesarrangementer, lejrture, praktik, brobygning til teknisk skole, handelsskole, og HF.

IT hjælpemidler
IT er integreret i undervisningen og bruges som kompenserende hjælpemiddel i alle fag. Der er adgang til Internettet overalt på skolen. Eleverne medbringer egen bærbar PC. Skolen har hjælpeprogrammerne

Optagelse

• Kom til åbent hus arrangementer, se hvornår på vores hjemmeside eller ring og aftal besøg
  • I skal have en rundvisning på skolen og en samtale med forstanderen
  • Send ansøgning om optagelse. Med ansøgningen vedlægges PPR-udtalelse og udtalelse fra din klasselærer.
  • Pladsen er din, når indmeldelsesgebyret er indbetalt.

Hvis ikke udtalelse fra PPR og skolen indsendes sammen med ansøgning, meddeleles en foreløbig optagelse og en frist til at indsende udtalelserne.

Der er løbende optagelse

8. kl 9. kl 10. kl