Bråskovgård Efterskole

SÅ KA' DU LÆRE DET!

Glæd dig til fællesskab, personlig udvikling og inspirerende undervisning! Vi har 8 fede linjefag: Design, Foto, TechLab, Outdoor, Jagt, Ridning, Landbrug og Kokkelinjen. Vi er en aktiv efterskole med plads til en masse forskellige mennesker. Nøgleord: Niveaudelt undervisning, faglighed, hjerterum.

Det særlige
På Bråskovgård er en af de vigtige oplevelser, at du møder unge med helt andre baggrunde end din egen. Du vil selvfølgelig møde nogle, der ligner dig selv og har samme interesser, men du vil helt sikkert også møde flere, som kommer fra miljøer og kulturer, som du ikke kender til.

Valgfagene
Du kan vælge ét (måske to) af følgende linjefag for hele året:

• Foto: Vi arbejder med kamerateknik og leger med kameraets muligheder!
  • Jagt: Vi skal på rigtig jagt - som i gamle dage hos far eller onkel!
  • TechLab: IT- og teknologi-geeks united!
  • Ridning: En verden for hestehviskere og hesteelskere!
  • Design: Vi redesigner, upcycler og laver IKEA-hacks!

• Outdoor: For dig der elsker udfordringer, fællesskab og oplevelser! Vi klatrer og dykker, tager på hike, på UV-jagt og laver mad over bål.

• Landbrug: Vejen mod Det Grønne Bevis - og kærlighed til den danske muld!

Miljøet
På Bråskovgård Efterskole har vi plads til ca. lige mange piger og drenge. Vi lægger vægt på at skabe et miljø, hvor alle trives og har det godt, så du kan udvikle dig menneskeligt og fagligt.

Efterskolen har idrætshal, ridehal, gode kreative værksteder, park, skov, landbrug og dyr (heste, køer og får). Og så naturligvis den skønne natur der omgiver os. Desuden er vi igang med at omlægge til 100% økologisk landbrug.

Specielle uger
På Bråskovgård bliver dagligdagen ofte brudt af forskellige aktiviteter. Vi tager på introtur, har dramauge, brobygning for 10. klasse, lejrskole til udlandet (destinationen skifter fra år til år) , selvvalgt opgave, 9.klasses faguge.

Undervisningen
Der er muligheder for dig, der vil noget seriøst. Fagene på Bråskovgård Efterskole er uddannelsesforberedende til gymnasiet, handelsskolen og teknisk skole. Vi lægger meget stor vægt på, at eleverne vokser fagligt og bliver udfordret på deres eget niveau.

Vi arbejder med niveaudeling i undervisningen, og vi oplever tit, at eleverne rykker sig flere niveauer opad gennem deres efterskoleophold.

Elever i 9. kl. skal aflægge folkeskolens afgangsprøver og elever i 10. kl. kan aflægge folkeskolens 10. klassesprøve.

Særlige udfordringer
Efterskolen har både et gymnasieforberedende tilbud og et tilbud til elever med støttebehov via PPR. Skolen har endvidere et mindre antal pladser til elever med diagnoser inden for ADHD, Asperger osv.

Har du høretab, kan du også gå på Bråskovgård Efterskole. Inden skolestart tilbyder vi dig med høretab et "efterskole-praktikophold" her på skolen af 2 dages varighed. Så kan du mærke, hvad du går ind til!

Fritid
Idrætshallen og værkstederne er altid åbne, så du til enhver tid kan dyrke din interesse. Alle elever er medansvarlige til at give fritiden et positivt indhold. I tilrettelægger selv et antal fællesarrangementer.

Besøg os
Før du er optaget som elev, skal du have besøgt skolen for en rundvisning og en samtale. Vi holder jævnligt åbent hus arrangementer, men du er også velkommen til at kontakte os for et individuelt besøg. Vi bor i det østlige Jylland i nærheden af Horsens og Vejle.

Du er altid velkommen til at besøge os og få en rundvisning på efterskolen, men ring lige i forvejen på 7568 7322. Så er vi klar, når du kommer :)

Heste
Jagt
Kokkelinjen