• Projektleder - dig?

Tag en certificeret projektlederuddannelse
  • Det bedste ved Brejning

Det bedste ved at være på efterskole

Brejning Efterskole

Vil du ud i NATUREN og ind i FÆLLESSKABET? På Brejning er friluftsliv og fællesskab i fokus. Når året er gået, er du certificeret projektleder, har en fuld afgangsprøve og nye venskaber. Du får plads og hjælp til at navigere i dit liv og fællesskabet. Vælg mellem 15 valgfag og en af linjerne: Adventure, Gourmet, Innovation, Outdoor og Wellness.

”To uger før, jeg skulle starte på efterskole, var jeg virkelig nervøs og havde slet ikke lyst til at tage af sted. Men i dag ville jeg bare sparke mig selv bagi og springe ud i det. På Brejning Efterskole lærer vi nemlig, at, er der en chance, så skal vi bare springe ud i det og få det bedste ud af det.”

- Nikolaj Gustofsson, elev på Brejning Efterskole

Spring ud i efterskolelivet
Hvis du vælger et år på Brejning Efterskole, vælger du et år med friluftsliv, projektledelse og venner, der altid er omkring dig. Og du får lærere, der ikke bare underviser i dansk og matematik men også er med i kajakkerne og i nærheden, når du har brug for at snakke.

En sund og grøn efterskole
Vores skole ligger med en stor, langhåret mark ned til Vejle Fjords åbne vand, og omkring os strækker skovene sig ud i landskabet. Her fra vores fristed midt i Danmark er vi hver dag i nærkontakt med masser af frisk luft, sol og vand. I mange af valgfagene og prøvefagene spiller naturen en stor rolle eller udgør rammen omkring undervisningen. Morgen, middag og aften får vi sund og næringsrig mad, så du ikke falder omkuld efter undervisningen, men også har energi til fritiden.

Hverdagen
Du bor på værelse med en eller to andre af dit eget køn, og på gangene bor piger og drenge dør om dør. Du er en del af en kontaktgruppe på 7-12 elever, hvor I selv står for rengøring, planlægger arrangementer for resten af skolen og laver morgenmad. Der er en lærer tilknyttet jeres kontaktgruppe, der vil hjælpe jer med at få det hele til at fungere. Det er også denne kontaktgruppelærer, der har kontakt til dine forældre i løbet af efterskoleåret. Har du lyst til det, er du også velkommen til at sove udenfor i hverdagen.

Projekter og en projektlederuddannelse
Projekter og projektarbejde er en vigtig del af livet på Brejning Efterskole. Vi laver store og små, sjove og virkelige projekter i undervisningen og i fritiden. Og inden året er slut, vil du stå med en projektlederuddannelse i hånden, som du kan bruge videre i livet.

Vi tror på, at det er vigtigt at kunne arbejde projektorienteret. Dels for at du kan klare dig godt på en ungdomsuddannelse. Dels for at du senere kan få et spændende arbejdsliv. Men også for – som Nicolai siger - at have modet og værktøjerne til bare at springe ud i livet og få det bedste ud af det.

Linjer og valgfag
Udover projektundervisning, almindelige timer og et hav af valgfag kan du vælge et af fem liniefag:

• ADVENTURE. Fuld fart fremad på adventurerace. Kajaksejlads, mountainbike, klatring, o-løb og teambuilding.
  • GOURMET. Forstå, hvordan god kost er sat sammen og lav lækker og flot mad. Gennemfør en prøve i hjemkundskab.
  • INNOVATION. Få de vildeste ideer og gennemfør projekter ud over det sædvanlige. Social, kulturel og produktinnovation.
  • OUTDOOR. Oplevelser i, med og mod naturen. Outdoor er nordisk friluftsliv. Fokus på lejrliv, at være på vej og lave naturhåndværk.
  • WELLNESS. Plej den indvendige balance, find roen og energien i hverdagen. Fokus på restitution, motion, kost og psykologi.

Muligheder for unge med særlige behov

Brejning Efterskole har hvert år reserveret nogle pladser til unge med særlige behov.
Læs mere om mulighederne på vores hjemmeside:

www.brejningefterskole.dk/bliv-elev/mulighed-elever-saerlige-behov

Øvrige oplysninger

• Tilbud til unge med ADHD, autisme o.l.

Brejning Efterskole
Følg os på snapchat: [brejningbe]