• Rundtur på DHE

Tag med en tur rundt på skolen og se nogle af de ting vi laver....
  • Hvorfor et år på DHE?

Her giver nogle af eleverne svar på hvorfor de har valgt et år på DHE.

Den danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern

⭐⭐⭐ Den danske Design- og Håndværksefterskole ⭐⭐⭐

Drømmer du om at arbejde med håndværk og design, være nyskabende og kreativ, være fysisk aktiv, tage på spændende rejser og blive en del af vores store fællesskab - så er et år på DHE lige noget for dig.

Tak fordi du læser mere :0)

Vores fag

Vi har kreative fag som: Urban Art, Snedkeri, Smykkedesign, Designhåndværk, Motor/Metal, Skrædderi, Fashiondesign og mange flere.

Vi har aktive fag som Motocross, Rytmepiger, Fodbold, Håndbold, Spring, Jagt og mange flere.

Tjek vores hjemmeside for at se dem alle - www.dhe.dk

Rejser / Ture
Vi har flere rejser og ture gennem året. Den årlige skitur er obligatorisk for alle elever, men desuden har vi emneuger, temaweekender, DHE-Specials, sprogrejser (England og Berlin) og hovedfagsture i udlandet, musical, modeshow, udstillinger m.m.

Faciliteter
Vi har flotte veludstyrede værksteder og faglokaler, idrætshal med stortrampoliner og springgrav, en Arena med integreret fasttrack, grav, stortrampolin og pomfritgrav - her har vi også motionsrum og Polefitness.

Endvidere har vi en squashbane, sauna, opholdsrum, bibliotek, trådløs internetopkobling, poolbord m.m.
Vi har derudover også en fodboldbane, motocrossbane og adgang til kabelpark/wakeboardbane.

Værelserne
Eleverne bor på 4 eller 2-mandsværelser med eget bad og toilet. Vi en dog en nyopført Bornholmergang, hvor toilet og bad deles, men til gengæld er helt nye.

Undervisningen
Skoleåret er på 42 uger fra omkring 10. august til 30. juni. I undervisningen ønsker vi at skabe ligevægt mellem de boglige, aktive og kreative håndværksfag.

Obligatoeiske fag
Dansk, matematik, engelsk, gymnastik, fortælling og sang er obligatorisk. (Cambridge Art & Adventure English kan vælges til)

Linjefag
Man skal vælge et af følgende linjefag: Motor/Metal, Klassisk Kunst, Urban Art, Skrædderi, Fashiondesign, Tekstildesign, Keramisk Form, Smykkedesign, Designhåndværk, Drejekunst eller Snedkeri.

Disse hovedfag er på hver 6 lektioner ugentlig (Ved juletid har man mulighed for at vælge et nyt hovedfag)

Valgfag
Der skal ligeledes vælges et specialefag som kan være: Tysk, Fysik/Kemi, Drama, Jagt, Motocross, Friluftliv, Håndbold, Accessories, Glas, Musik, Kor, Band, Skind og læder.
Vi har også Smedning, Rytmisk Gymnastik, Drengespring m.m.

Har du nogle ønsker om fag, der har din interesse og øvrige elever også er interesseret heri, kan man altid drøfte med forstanderen, om dette kan blive oprettet som et valgfag.

Efterskolens værdigrundlag
DHE er en Grundtvig/Koldsk efterskole, der arbejder for ansvarlig frihed og åbenhed, med rod i en grundtvigsk forståelse af kristendom, historie og dansk kultur.

Gennem fortælling, foredrag og sang vil vi udvikle evnen til at lytte og engagere sig. Gennem håndens arbejde vil vi lade eleven opleve nye sider af sig selv og fremme evnen til at udtrykke sig alsidigt – ikke blot i ord, men også igennem kloge hænder. Gennem gymnastik og idræt vil vi stimulere elevens bevægelsesglæde, styrke den fysiske udvikling samt søge resultater, der kommer til at stå som personlige sejre.

Samlet ønsker vi at udvikle selvværd, selvtillid og selvstændighed inden for rammerne af et forpligtende fællesskab.

Skolearbejdet og fritiden må ses som en helhed. Der skal være tid til både at studere, lege og dyrke sport.
Det daglige samarbejde mellem skolens personale og elever, på alle felter, giver et inspirerende og lærerigt efterskoleophold, og vil blive en oplevelse for livet. I en aktiv medleven skaber frihed og ansvar grobund for personligudvikling.

Det forventes, at eleverne udviser samarbejdsvilje og loyalitet over for skolens holdning og fællesskabet, samt at de klart formulerede samværsregler overholdes.

Skolen er røgfri.

Se mere på www.dhe.dk for mere fyldestgørende beskrivelser af de ovennævnte fag.

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 11/27/2018