Efterskolen Ådalen

Kreativ og boglig efterskole med linjefagene:

Musik - Drama - Kunst - Sport - eSport

Du kommer på to udlandsrejser i løbet af året. Vi har høje ambitioner på dine og undervisningens vegne, og vi inddrager aktivt IT i alle fag. Vores lille skole ligger i naturskønne omgivelser tæt på Aarhus.

Du kan gå i 9. eller 10. klasse og afslutte året med folkeskolens prøver. Eller du kan vælge vores projektorienterede, prøvefri 10. årgang.

Du bliver én ud af 82 elever, og du bor på et 2, 3 eller 4-sengs-værelse med pige- og drengeværelser side om side. Alle elever og lærere kender hinanden rigtig godt. Du får venner for livet, og du opdager, at forskellighed ofte er en styrke.

Linjefag

Vælg mellem fem forskellige linjefag. Du fordyber dig i samme linjefag hele året, eller du prøver et nyt til jul.

• Drama
  • Billedkunst
  • eSport

Samfund, kulturforståelse og demokrati

Du får et obligatorisk fag med fokus på samfund, kulturforståelse og demokrati – SamKul kalder vi det. Faget underbygger Ådalens tradition for elevernes medindflydelse på skolelivet. Vi øger din kritiske sans og styrker din demokratiske handleevne.

To udlandsrejser med efterskolen

Hele skolen rejser på studietur til kontrasternes hovedstad Berlin. Ingen europæisk by har haft så omtumlet en historie som Berlin, og byen har udviklet sig til et kraftcenter for kunst og alternativ livsstil. Du får en uge med cykelsightseeing, markeder, streetart, historiske monumenter, koncerter, parker og meget mere. Vi øver dine tyske gloser, og du bliver rutineret U-bahn-pendler.

Med dit linjefag rejser du til udlandet på en målrettet studietur. I skoleåret 2019/20 rejser billedkunst til Barcelona, drama og musik tager til London, eSport rejser til Krakow og sport står på alpin-ski.

Musik- og teaterforestilling

I to uger bruger vi alle vores vågne timer og ideer fra linjefagene på at skabe en fælles musik- og teaterforestilling, som vi inviterer forældre, søskende og venner til at opleve.

Valgfag

Ud over den obligatoriske undervisning udbyder vi valgfag i løbet af året. For eksempel:

• Guitar - begynder
  • Psykologi
  • Dans
  • Kor
  • Tegning
  • Foto
  • Yoga
  • Akrobatik
  • eSport
  • Filosofi
  • Film

Prøveforberedende fag på Ådalen

Alle boglige fag i den 9. klasse er prøvefag på Ådalen. I 10. klasse går du til prøve i dansk, engelsk og matematik og eventuelt tysk eller fransk. Vi underviser på et højt fagligt niveau med den enkelte elev i fokus. Timerne er præget af koncentration, udvikling og stor variation i undervisningsformerne. Vi tilbyder tysk og fransk som fortsættersprog.

Projektorienteret prøvefri 10. årgang

Projek10L er din mulighed for at prøve kræfter med en tværfaglig og projektorienteret undervisningsform. Her byttes prøver og karakterer ud med skriftlige evalueringer og udtalelser.

Projek10L er for dig, der er færdig med 9. klasse og

- vil blive skarp på fremlæggelse og formidling
- ser positivt på gruppearbejde
- er klar til at tænke kreativt og anderledes
- tager ansvar

Sund mad og et sundt efterskoleliv

Hver morgen går vi en tur sammen, så du bliver frisk og klar til dagen. Du spiser sund mad, der smager godt, er varieret og gerne økologisk. Der er også en vegetarisk ret på menuen hver dag.

Din efterskole er ren, pæn og hyggelig, og du tager del i det praktiske arbejde som rengøring og madlavning.

At flytte hjemmefra

Året starter med et intro-forløb, der ryster alle jer unge sammen. Dine lærere hjælper jer med at styrke og fastholde sammenholdet i løbet af året.

På Ådalen begynder et liv uden far og mor – men du er aldrig alene. Du får tilknyttet en kontaktlærer, der er særligt opmærksom på dig, og som har kontakten til hjemmet. Vi er der for dig, når livet er lidt svært - og vi er der, når livet bare er for fedt.

Kontakt os for at høre mere om Ådalen eller besøg os og få en rundvisning.

Efterskolen Ådalen
Brogårdsvej 2