Skole login

Login er kun for skolens administrator

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit brugernavn eller e-mail adresse

 
  • Velkommen til Solgården

    Oplev vores fantastiske efterskole!
  • Glimt fra dagligdagen

    Solgården - forvandlende fællesskab!
Flere videoer >

Flere billeder >

Efterskolen Solgården

✨ FODBOLD ✨E-SPORT ✨MUSIK ✨VOLLEYBALL
Glæd dig til spændende undervisning, udlandsture og unikke oplevelser. Vi har hele 7 linje og mange valgfag. Glæd dig - til et Forvandlende Fællesskab!

Forvandlende Fællesskab
Vi er stolte af vores skole og vores slogan ”Forvandlende Fællesskab”. Vi prioriterer tid i familiegrupper, sjove aftenaktiviteter, gode relationer til lærerne, spændende undervisning og mange oplevelser når vi fx tager på udlandstur, skitur eller laver hyggeaktiviteter i weekenderne. Et ophold på Solgården vil forvandle dig!

En spændende efterskoletid
På Solgården har vi fokus på, at undervisningen skal være spændende og gøre dig klar til en ungdomsuddannelse. Samtidig gør vi meget for at inddrage IT, gruppearbejde, gæster og ture, så du rykker dig fagligt. I år blev vi kåret som Danmarks 2. bedste skole til at løfte eleverne fagligt. 

Vi har meget flotte og moderne faciliteter i klasserne, to idrætshaller, motorværksted og et nyere, innovativt naturfagslokale. Vi har også forskellige tilbud om internationale projekter og har flere gange været med i udvekslingsprojekter, hvorfor den sproglige og internationale dimension også har et højt fokus.

Masser af sport, musik og E-sport
På Solgården har du mulighed for at bruge en masse tid i en af vores to haller eller i de to musiklokaler. Vi har specialiseret os i sportsdisciplinerne: Volleyball, fodbold og badminton, hvor de engagerede trænere får dig til at udvikle dit spil. Om aftenen har eleverne ofte gang i forskellige sportsgrene i hallerne. 

musiksiden er der rige muligheder for at dyrke dine musikinteresser i forskellige bands, på musiklnjen eller i vores gospelkor. Underviserne er selv musikere, der ved, hvad der betyder noget for dig, som vil gøre noget ved musikken.

Som noget helt nyt tilbyder vi E-sport i et lækkert gamermiljø, hvor du kan dygtiggøre dig indenfor CS:GO eller LOL. Vores semi-pro træner har dyrket E-sport i flere år og har en stor viden og passion for E-sport. Vi deltager i en række turneringer både i volleyball, fodbold, badminton og E-sport. 

Linjefag og valgfag
I din fritid kan du dyrke de interesser, som du brænder for sammen med dine venner. Vi tilbyder hele 7 linjer: Sports-, musik-, kreativ-, e-sports-, psykologi/retræte-, motor-, og bibellinje. På linjerne kommer du i dybden med dine interesser. Ønsker du at prøve nogle interesseområder, så har vi en stor mængde af valgfag, som spænder fra madlavning, svømning, bocart til glaskunst, friluftliv og fiskeri. Du kan læse meget mere om vores mange valgfag på www.solgaarden.dk.

Udlandsture
Et af årets højdepunkter er, når vi tager på turen til udlandet. I efteråret tager Bibellinjen på en spændende studietur til Israel, mens alle andre elever tager på tur til en europæisk storby som fx Rom, Barcelona eller Paris. I februar tager alle skolens elever på en fælles alpin-skitur til Østrig.

Boglige fag
På Solgården vægter vi den boglige undervisning højt. Vores dygtige medarbejdere giver en målrettet, kvalificerende og spændende undervisning. Vi tilbyder alle de normale fag i 9. og 10. klasse, men som noget særligt tilbyder vi også fransk som enten vedligeholdelsesfag i 10.klasse eller som prøvefag i 9.klasse. 

Særlige behov
På Solgården har vi gennem tiden haft elever med særlige behov. Det kan være ordblindhed eller ADHD og Aspergers. Det kan også være elever fra andre kulturer, der har behov for at have dansk som andetsprog. Vi har gode erfaringer med flere forskellige elevgrupper med særlige behov og har oplevet, at uanset de særlige behov, så har eleverne oplevet at være en del af fællesskabet på Solgården. Kontakt os gerne, hvis du vil vide mere om vores tilbud på området. 

Vores værdier
Efterskolen Solgården er en kristen efterskole, hvor Bibelens fantastiske budskaber tydeligt kommer til udtryk i dagligdagen bl.a. er der morgen- og aftenandagt og fællestimer, hvor emner i relation til kristendommen tages op. Skolen er oprettet i 1978 af Luthersk Mission, og i skolens værdigrundlag kan der læses mere om skolens værdier. Med afsæt i værdigrundlaget tillader vi ikke mobning, og på skolen skal der være plads til alle.

Velkommen
Du er altid velkommen til at kontakte os for mere information eller for at booke et besøg på skolen. Hvert år i april har vi en gratis weekend, hvor du kan opleve efterskolelivet og i løbet af året er der to musik-event ”Young praise”, hvor du kan forbi og mærke den fede musikstemning – tjek vores hjemmeside for mere information.

 

 

 

Ledige pladser

9. kl 10. kl
Her kan du se oplysninger om ledige pladser
Pige
Dreng

Low Optaget MediumVenteliste HighLedig

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 4/8/2019

Om skolen

100  elever
42  uger på et skoleår

Skoletype:

Almen

Skoletype

Der er tre forskellige typer efterskole:

school almen efterskole

school ordblindeefterskole 

school specialefterskole for elever med særlige behov

(elever med særlige behov blev tidligere ofte benævnt "sentudviklede elever")

Bemærk, at flere "almene" efterskoler har "tilbud til ordblinde" og "tilbud til elever med særlige behov".

Klassetrin

9. kl, 10. kl