• Roomtour på Elbæk Efterskole

• Kort præsentation

Elbæk Efterskole i korte glimt

Elbæk Efterskole

Boglig efterskole med sport, gymnastik og musik. Stort udbud af kreative, musiske og idrætslige valgfag. Profilfag indenfor idræt er fodbold, håndbold, spring, rytmegymnastik og dans. To rejser til udlandet: Alpin skiskole i Østrig & kulturrejse til Berlin. Gode faciliteter med bl.a. idrætshal, dansesal, springhal m.m.

Dagligdag
Elbæk Efterskole profilerer sig på at have et bredt udbud af kreative, musiske og idrætslige valgfag og her kan blandt mange øvrige nævnes rytmisk gymnastik, springgymnastik, fodbold, håndbold, volleyball, basketball, badminton, dans, tekstil, papirværksted, billedkunst, madlavning, kor og musik. Både det boglige, det idrætslige og det fysiske fylder meget i skolens hverdag, bl.a. er der hver uge 1 times løbetræning og 4-5 timers gymnastik.

Bygninger
Elbæk Efterskole blev oprettet i 1887 og er præget af både nye og gamle bygninger, som ligger i forbindelse med hinanden. Der er idrætshal, dansesal/spejlsal og springcenter samt et stort grønt område. Eleverne bor på 2-, 3- og 4-mandsværelser med eget bad og toilet.

Værdigrundlag
Elbæk Efterskole er en grundtvigsk skole med rod i dansk kulturhistorie. Den grundlæggende idé bag skolens virksomhed er, at alle skal udvikle livsmod og føle glæde ved livet, så man får lyst til at vise initiativ og påtage sig et ansvar.

Beliggenhed
Skolen ligger i det smukke østjyske bakkelandskab ned mod Horsens Fjord kun 13 km fra Horsens, 35 km fra Århus og 40 km fra Vejle.

Undervisning
Alle elever har dansk, matematik, engelsk, tysk, fysik samt morgensang, fortælling, løb og gymnastik. I modsætning til hvad er ellers gælder på foleskoleområdet, så har eleverne flere obligatoriske boglige timer end normen foreskriver. Undervisningen i de boglige fag tilrettelægges med henblik på, at eleverne afslutter med aflæggelse af folkeskolens afgangsprøver, enten 9.-klasse-prøve eller 10.-klasse-prøve. Vi er således ikke en prøvefri skole. Specielt vedrørende undervisningen på 9. årgang lægger vi desuden vægt på, at også boglige fag med få timer tildeles en særlig plads på skoleskemaet. Det betyder, at prøvefag som biologi, geografi, historie m.fl. ikke blot er fagområder i temauger, men at de har deres egen plads på skoleskemaet. Specialundervisning tilbydes ikke.

Rejser og ture
Hvert år arrangeres der en uges alpin skiskole i Østrig, hvor 12–14 østrigske skiinstruktører står for undervisningen hele dagen. Desuden er der en tur til Berlin med fokus på det historiske og det kulturelle. Desuden arrangeres der også kortere ture og ekskursioner i nærområdet.

Fritiden
Der lægges vægt på et aktivt fritidsliv. Her kan eleverne i vid udstrækning benytte skolens mange faciliteter: Værksteder, idrætshal, dansesal/spejlsal, springcenter, musiklokale m.m. Herudover deltager eleverne i planlægningen og afviklingen af fællesarrangementer om aftenen