Emmerske Efterskole

For normaltbegavede elever med læse- og stavevanskeligheder.Undervisningen er niveaudelt og foregår på små hold. Fællestimer, idræt, naturfag m.m. samt mange valgfag. Vi har nyere værksted, egen hal, værelsesfløj og eksperimentarium. Der er mulighed for FP9 i alle fag, FP10 i dansk, engelsk og matematik samt meritgivende brobygning i 10. klasse.

Ordblindeefterskole for normaltbegavede unge med læse- og stavevanskeligheder

Skolens historie
Skolens ældste bygning er fra 1730, den er oprindelig bygget som bedehus og skole for Tønder Landsogns beboere. Indtil midten af halvfjerdserne var her folkeskole. Disse bygninger bruges stadig. Bagved ligger den ny og moderne del af skolen. De sidste år er der bygget nyt værksted, hal, køkken og spisesal, renoveret klasseværelser, faglokaler og gymnastiksal. Efterskolen startede i 1978.

Efterskolens værdigrundlag
Vi er en skole for normaltbegavede unge, der har svært ved at læse og stave.
Derfor er det vigtigt, at eleverne her får styrket både deres faglige kvalifikationer, de musiske og kreative evner, samt bliver fortrolige med tidssvarende kompenserende hjælpemidler.
Gennem et aktivt samvær i efterskolens fællesskab, tror vi på, at eleverne udvikler selvværd, og at de opdrages til aktiv deltagelse i samfundslivet som demokratiske og ansvarlige medborgere.
Endelig anser vi det for vigtigt, at eleverne kender til vores danske kulturbaggrund, for derigennem at blive forberedt til mødet med andre kulturer.

Optagelse
Optagelse forudsætter
• at eleven har læse-stave vanskeligheder
• at PPR anbefaler og sender relevante oplysninger
• at elev og forældre har besøgt skolen.
Der optages løbende.

Obligatoriske fag:
Dansk, matematik, engelsk, fysik/kemi, geografi, biologi, medborgerskab (samfundsfag, historie og kristendom), sang, idræt, fællestimer.
Undervisningen foregår på små hold og tilrettelægges med udgangspunkt i elevernes individuelle behov.

Valgfag
Idræt, træ og metal, it, billedkunst, naturliv, boldspil, svømning, scoremad, fodbold, girls only, smykker, praktik/arbejdskendskab og mange flere.
Der er mulighed for at tage traktorkørekort, jagttegn m.m.
Desuden meritgivende brobygning for 10. klasse.

Eleverne deltager i det praktiske arbejde på skolen.
Kursusåret 2014/2015 på 42 undervisningsuger.

Værelserne
Eleverne bor på 2-mandsværelser med gode toilet og badeforhold.
Læs mere på vores hjemmeside www.eeskole.dk.
Du er altid velkommen til at kontakte os.

Med venlig hilsen Emmerske Efterskole

8. kl 9. kl 10. kl