Eriksminde Efterskole

Et år på Eriksminde betyder et væld af kunstneriske og kreative fag og undervisning, som du aldrig har prøvet det før. Vi tænker hele tiden nyt og gør alt for at skabe en anderledes undervisning, hvor vaner og meninger bliver udfordret, og hvor samtalen er i højsædet.

Eriksminde er et bredt og særdeles kvalificeret tilbud til dig, der vil udfolde dig i kunstneriske og kreative fag som:

Maleri
Bonderøven
Keramik
Digital kreativitet
Tegning
Træ
Videokunst
Tekstildesign
Møbeldesign
Elektronisk musik
Sang, dans og spil (SDS)
Skulptur
Drama
Kreativ skrivning
Kor

Derudover tilbyder vi en lang række aktive fag som: Ultimate, cricket, fodbold, badminton, basketball, løb og yoga.

Det særlige ved Eriksminde Efterskole

Her på skolen gør vi alt for at skabe et kreativt miljø, hvor kunst, filosofi og demokrati er på dagsordenen i alt, hvad vi laver.

Vi insisterer på det ligeværdige møde mellem lærer og elev, og at skolen skal føles som et hjem med plads til forhandling, begrundelse og forståelse for forskelligheder. Vi tror på at kunst, litteratur, filosofi og historie kan opdrage os og gøre os klar til en verden, der ræser afsted.

Udover et særligt fokus på vores kunst- og håndværksfag lægger vi stor vægt på samtalen og elevdemokratiet. Gennem flere ugentlige fællesmøder og forskellige elevstyrede beslutningsorganer er vi et sted i udvikling, hvor elevernes holdning får konkret indflydelse på skolen.

Eriksminde Efterskole er en Grundtvig/Koldsk efterskole. Skolen blev oprettet som friskole i 1865 og har siden 1956 fungeret som efterskole.

Eriksmindeopgaven

En af skolens særkender er Eriksmindeopgaven. En kreativ opgave, der strækker sig over det meste af skoleåret, hvor eleverne skal lave et praktisk-kreativt produkt. Fra idéudvikling over planlægning til udførrelse, afslutning og udstilling på Godsbanen i Aarhus. Opgaven giver eleverne mulighed for at dykke helt ned i at skabe et ambitiøst og spændende projekt.

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 8/20/2018