• Hvad har I lært?

Hør hvad elever fortæller om at være på danselinjen.
  • Hvorfor Femmøller?

Se glimt fra Femmøller Efterskole og hør sjove og hjertelige udtalelser fra vores skønne elever.

Femmøller Efterskole

Vi tilbyder linjefag i:
PERFORMANCE - musik / teater / e-musik
DESIGN - tegning / tekstil
ESPORT - CS:GO
SoMe LAB - sociale medier
STYLING - frisør / makeup artist / kosmetolog

Vi giver plads til det originale, til eksperimenter, kunstnerisk vilje og til dine stjernedrømme.

På Femmøller Efterskole inviterer vi til et år, hvor du får venner for livet, mega fede oplevelser - og hvor du mest af alt lærer dig selv bedre at kende.

Vi udfordrer dig fagligt og socialt og tager dit linjefag alvorligt, så du hele tiden udvikler dig.

På Femmøller Efterskole kan du tage afgangsprøverne FP9 og FP10 eller du kan gå i vores prøvefri 10 klasse med fokus på iværksætteri, projektledelse og kommunikation.

Det er let at komme til Femmøller uanset om du er fra Jylland, Sjælland, Grønland eller…

Skolen ligger kun 45 km fra Århus og bussen kører lige til døren. Skolen har plads til 100 elever og ligger i skønne naturomgivelser med Nationalpark Mols Bjerge som nabo.

På Femmøller Efterskole fordyber du dig i ét linjefag. Du har mulighed for at vælge et valgfag ved siden af dit linjefag. Valgfagene kan være de samme som linjefagene, blot i færre timer.

På design giver vi dig muligheden for at vælge retning inden for tegning eller tekstil. Vi tager på udstillinger og i fede genbrugsbutikker og ser hvad vi kan få ud af det. Uanset om du allerede er i fuld gang eller lige er startet er du velkommen i vores kreative værksted.

På elektronisk musiklinje vil du blive udfordret kreativt gennem opgavebaseret undervisning. Vi skal eksperimentere, spille og lære med udgangspunkt i lyd. Vi arbejder med Logic, Ableton Live og Fl Studio.

På eSports teamet kommer du på hold med dem der brænder for og arbejder seriøst med eSports. Tilbuddet er for dig der gerne vil gå på efterskole med alt hvad det indebærer, for dig der skal i 10. klasse og for dig der ønsker at dygtiggøre dig og beskæftige dig med strategi og taktisk forståelse af CS:GO.

På musiklinjen møder du dem der har musikken som fritidsinteresse og dem der planlægger en professionel karriere. På musiklinjen har du sammenspil, komposition, indspilning af egne numre, koncertture ud af huset, du møder gæstelærere, workshops, musikhistorie og -teori, sangundervisning og meget mere.

På SoMe LAB kommer du til at arbejde hele vejen rundt om sociale medier.
Drømmer du om at blive You-tuber, blogger, eller influencer?
Drømmer du om, at få likes og at dine followers lytter til dig?
Drømmer du om at blive en haj til at fortælle visuelle historier?
Vi klæder dig på til det hele og tager udgangspunkt i det som du synes er sjovt.

På Styling får du undervisning i 3 hovedområder:
Frisør - klipning, opsætning, flet, hår ekstensions, farve og toning, striber, hårvask og hovedbundsmassage.
Makeup Artist - lægge makeup og lave makeover, hverdags- og festmakeup, film- og teatermakeup, special effects og karaktersminkning.
Kosmetolog - hudpleje og hudens opbygning, ansigtspleje, masker og peeling, massage og creme.

På teaterlinjen kommer du til at arbejde med: improvisation, karakteropbygning, lyssætning, sminkning, kulisse- og kostumefremstilling, stemmetræning, replikbehandling osv. – så uanset om der er der en lille skuespiller gemt - eller bor en stor dramatikker i dig, så ses vi dig på linjen.

Turnering - eSport eleverne rejser ud til de største events i norden, hvor de skal kæmpe med nogle af de andre vilde eSportsudøvere.

Turnéforestillingen er årets største produktion. Hvert år bryder vi skemaet op i 5-6 uger og laver efterskolen om til en buldrende, vild og kreativ arbejdsplads, hvor vi allesammen sveder for lave en fantastisk forestilling.

Studietur tager vi på for at blive inspireret af kunst og design fra andre steder i Europa. Du skal vise din kunstart og prøve nye teknikker.

Når vi rejser på turné er det i sammenlagt 3 uger. Du kommer til at spille forestillinger i de store byer rundt om i landet, på kendte spillesteder og teatere og for over 3000 publikummer.

Uanset hvilken linje, hvilke fag og hvilken rytme, du vælger, så har vi alle sammen fællessang, idræt, morgensamling, fællestime, daglig rengøring og køkkenpraktik. Når du har fri kan du bruge alle skolens faciliteter - musiklokalerne, musikstudiet, teatersalen, dansesalen, de kreative faglokaler, eSportlokale osv.

- Og så ligger stranden ved Ebeltoft Vig kun 2 km fra skolen, så også udenfor skolen kan du opdage nye horisonter og bryde hverdagsrytmen.

Vi glæder os til at se dig på Femmøller Efterskole

Design tekstil & tegning