• Oplev vores teater efterskole

Teater på efterskole. Så er Frøslevlejrens efterskole en mulighed for dig!
  • Glimt fra vores danse efterskole

Vil du danse på efterskole? Så kig med her.

Frøslevlejrens Efterskole

En performanceefterskole hvor den enkelte får stor mulighed for at udvikle sig, kreativt, socialt og bogligt. Vi bor i hyggelige barakker, 2-mands værelser med eget toilet og bad
Vi giver dig boglig læring, kreative udfoldelser - både intellektuelt og fysisk - samt et livgivende fællesskab.
Sammen skaber vi den bedste start på dit voksenliv.

Du skal udvikle dig. Som elev og som menneske. Det er vores udgangspunkt og fokus. Vi ved at teenagetiden kan være svær og vil være der for at følge din udvikling mod et ansvarsfuldt voksenliv. Vores værdier er frihed, ansvar, respekt og hensyn.
Vi har både 8., 9. og 10. klassetrin, og den boglige undervisningen foregår på et højt niveau, hvor du bliver undervist af engagerede, kompetente og dygtige lærer.
Undervisningen af vores 10. klasse er tilrettelagt meget målrettet. Her er der lagt vægt på projekt-orienteret undervisning, og du kan vælge at gå op til enten en almindelig 10. klasse eksamen eller lave et afgangsprojekt.
Hos os bliver 10. klasse kaldt FLEX10.

Vores linjefag

På hvert af vores linjefag er der fokus på både den individuelle udvikling samt fællesskabet - og så selvfølgelig at undervisningen altid skal være spændende, sjov og lærerig.

Dans - På danselinjen bliver du undervist i mange forskellige stilarter, som funk, modern dance, jazz, ballet, disco og show.

Musik - På musiklinjen bliver du undervist i sammenspil, kor, solosang, musikteori og musikhistorie. Musiklinjen har også en gren man kan vælge, vi kalder DJ/producer, hvor man vil arbejde med Ableton optagelser, redigering. komposition og meget andet.

Teater - På teaterlinjen skal du arbejde med skuespillerteknik, improvisation, figurarbejde, instruktion og stemningstræning.

Film -  på film lærer du at instruere, optage og redigere både kortfilm, reklamefilm og filmkulisser, der benyttes til vores mange forestillinger

Lys & Lyd - på Lys & Lyd lærer du  på et professionelt niveau at sætte lys og lyd samt skabe film og billeder til større og mindre forestillinger.Desuden får du undervisning i brugen af PA-anlæg og store lysanlæg. Og selvfølgelig skal du også selv kunne stille anlæg op og vedligeholde udstyret.

eSport - på eSport linjen spiller vi rigtig meget, men vi bruger også tid og kræfter på teambuilding, taktik, sund kost og motion.

Vi tilbyder også en lang række af tilvalgsfag, som fodbold, guitar, solo-sang, keramik, sy- og hånd-arbejde, hår&make-up, fitness, presse & medier.

Vi giver dig også

Hvert år har vi musical. Det er en stor fælles kraftanstrengelse, hvor alle på skolen arbejder sammen frem mod et mål - en top-professionel forestilling, der tiltrækker over 2.000 publikummer.
Både Dans, Teater og Musik tager hvert år på turné rundt i Danmark og i udlandet. Her skal du optræde og vise, hvad du har arbejdet på gennem året.
Samtidig forbereder eleverne på Film, Lys & Lyd sig på, at sørge for det flotteste lys, den lækreste lyd og de mest fremragende optagelser af det hele.

Rejser og oplevelser

Vi går meget ind for at eleverne, udover undervisning, også får en masse oplevelser, som er med til at styrke fællesskabet på skolen. Derfor tager hele skolen hvert år på ski-tur til Østrig, og vi tager på Storby-tur.
Endelig så tager vi selvfølgelig også ud og oplever forestillinger på andre skoler - og de kommer til os, hvor vi viser, hvad vi har arbejdet på.

Sådan bor vi
Vores efterskole ligger i den naturskønne Frøslev plantage, så du har rig mulighed for at løbe eller gå en tur i naturen, men også at noget af undervisningen, specielt idræt, kan foregå udenfor i enestående omgivelser.
Vi ligger sammen med de historiske rammer omkring Frøslevlejrens Museum. Derfor får eleverne det historiske indover i hverdagen.
Værelserne på Frøslevlejrens Efterskole er to- og tre-mandsværelser med eget toilet og bad.
Vi har en professionel teater-sal, behagelige og lyse undervisnings-lokaler, nyt fysik-lokale, en stor danse-sal med spejlvægge og to nye musik-lokaler, hvor vi har professionelt udstyr til at optage vores musik.
Desuden har vi en teknisk afdeling med Lys & Lyd samt et film-lokale med digital video-redigering.

Tættere på end du tror

Vores placering på grænsen til Europa og verden gør, at vi har et meget åbent og globalt udsyn. Vi har derfor flere elever fra udlandet - primært Tyskland - men har også elever eller udvekslingsstudenter fra Austalien, Grønland, Italien og Spanien.
Vi nås nemt og hurtigt:
Bil - 45 minutter fra Kolding via E45
Tog  - 1 time fra Fredericia
Bus - 5 minutter fra Padborg Station

Kom - vi glæder os til at begejstre dig!

8. kl 9. kl 10. kl
eSport