Skole login

Login er kun for skolens administrator

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit brugernavn eller e-mail adresse

Hald Ege Efterskole

Vi har 6 linjer: Dans, Triatlon/Adventure Race, MTB, Svømning samt boldspilslinjerne Fodbold og Håndbold i samarbejde med Viborg FF Prof og Viborg HK. Humanitært iværksætteri og Ghanatur for alle elever. Udover almindelige 9. og 10. klasser tilbyder vi inklusionsklasser for elever med særlige forudsætninger.

Sådan bor vi 

Hald Ege Efterskole ligger smukt op til en gammel egeskov i Hald Ege by med bybus fra Viborg lige til døren. Du kommer til at bo på et stort, lyst 3- eller 4 mands værelse. Drenge og piger bor på samme gang. 

 

Undervisningen 

Obligatoriske fag: 
9. kl. Folkeskolens afgangsfag. 10. kl: Dansk, matematik, engelsk, øjenåbner samt mulighed for tysk og fysik.

 

Linjerne:
Du skal vælge mellem 6 linjer: Fodbold i samarbejde med Viborg FF. Prof., Håndbold i samarbejde med Viborg HK, Film I samarbejde med StationNext, X-terra, Dans og Mountainbike. 

Valgfag: Ridning i samarbejde med Viborg Rideskole, Paintball, Boldspil, Bagning, Klatring mmm. Udbudet varierer fra år til år. 

 

Anderledes uger 
Fællestur for alle til Ghana i Vestafrika, Performance uge og Humaintæt iværksætteri. Herudover en linjeuge, hvor du har din linje hele ugen.

 

Læseklasserne
På Hald Ege Efterskole tilbyder vi 2 læseklasser med ca. 8 elever på hvert hold og med et udvidet timetal I dansk, engelsk og matematik. Ring for at høre nærmere.

 

Værdigrundlaget 

Vi tror, at dannelse opstår, når vi sammen fordyber os i både boglige, kropslige samt musisk-kreative aktiviteter og mærker deres ligestilling og sammenhæng.

 

Verden bliver større og livet rigere, når vi gribes af det, vi først fandt uforståeligt og fremmed. Vi tror derfor også på, at dannelse først finder sted, når vi undrende præsenteres for det, der er anderledes. Forståelse fordrer forundring.

Vi forudsætter, at mennesket grundlæggende er frit, og samtidig at det kun kan blive sig selv gennem engagement i forpligtende fællesskaber, hvor eleverne oplever:

Ligeværdige fællesskaber med mangfoldigheden som en styrke. Alle er lige men ikke ens.Meningsfuldheden i troen på det gode i mennesket og værdien af det, hver elev kommer med.Den gensidige betydning samt vigtigheden af, at alle har det godt 

Gennem denne ansvarlighed i fællesskaber oplives børnene og de unge, og bevidstheden om eget værd udvikles. Herved skabes lysten til at engagere sig aktivt i såvel nære relationer som det demokratiske samfund.

 

 

 

Ledige pladser

9. kl 10. kl
Dans
Pige
Dreng
Fodbold
Pige
Dreng
Håndbold
Pige
Dreng
Mountainbike
Pige
Dreng
Svømning
Pige
Dreng
Triatlon/Adventure Race
Pige
Dreng

Low Optaget MediumVenteliste HighLedig

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 4/3/2019

Om skolen

160  elever
42  uger på et skoleår

Skoletype:

Almen

Skoletype

Der er tre forskellige typer efterskole:

school almen efterskole

school ordblindeefterskole 

school specialefterskole for elever med særlige behov

(elever med særlige behov blev tidligere ofte benævnt "sentudviklede elever")

Bemærk, at flere "almene" efterskoler har "tilbud til ordblinde" og "tilbud til elever med særlige behov".

Klassetrin

9. kl, 10. kl