Hald Ege Efterskole

Vi har 6 linjer: Dans, Triatlon/Adventure Race, MTB, Svømning samt boldspilslinjerne Fodbold og Håndbold i samarbejde med Viborg FF Prof og Viborg HK. Humanitært iværksætteri og Ghanatur for alle elever. Udover almindelige 9. og 10. klasser tilbyder vi inklusionsklasser for elever med særlige forudsætninger.

Sådan bor vi

Hald Ege Efterskole ligger smukt op til en gammel egeskov i Hald Ege by med bybus fra Viborg lige til døren. Du kommer til at bo på et stort, lyst 3- eller 4 mands værelse. Drenge og piger bor på samme gang.

Obligatoriske fag:
9. kl. Folkeskolens afgangsfag. 10. kl: Dansk, matematik, engelsk, øjenåbner samt mulighed for tysk og fysik.

Linjerne:
Du skal vælge mellem 6 linjer: Fodbold i samarbejde med Viborg FF. Prof., Håndbold i samarbejde med Viborg HK, Film I samarbejde med StationNext, X-terra, Dans og Mountainbike.

Valgfag: Ridning i samarbejde med Viborg Rideskole, Paintball, Boldspil, Bagning, Klatring mmm. Udbudet varierer fra år til år.

Anderledes uger
Fællestur for alle til Ghana i Vestafrika, Performance uge og Humaintæt iværksætteri. Herudover en linjeuge, hvor du har din linje hele ugen.

Læseklasserne
På Hald Ege Efterskole tilbyder vi 2 læseklasser med ca. 8 elever på hvert hold og med et udvidet timetal I dansk, engelsk og matematik. Ring for at høre nærmere.

Værdigrundlaget

Vi tror, at dannelse opstår, når vi sammen fordyber os i både boglige, kropslige samt musisk-kreative aktiviteter og mærker deres ligestilling og sammenhæng.

Verden bliver større og livet rigere, når vi gribes af det, vi først fandt uforståeligt og fremmed. Vi tror derfor også på, at dannelse først finder sted, når vi undrende præsenteres for det, der er anderledes. Forståelse fordrer forundring.

Vi forudsætter, at mennesket grundlæggende er frit, og samtidig at det kun kan blive sig selv gennem engagement i forpligtende fællesskaber, hvor eleverne oplever:

Ligeværdige fællesskaber med mangfoldigheden som en styrke. Alle er lige men ikke ens.Meningsfuldheden i troen på det gode i mennesket og værdien af det, hver elev kommer med.Den gensidige betydning samt vigtigheden af, at alle har det godt

Gennem denne ansvarlighed i fællesskaber oplives børnene og de unge, og bevidstheden om eget værd udvikles. Herved skabes lysten til at engagere sig aktivt i såvel nære relationer som det demokratiske samfund.

Fodbold
Håndbold