Hellebjerg Idrætsefterskole

Vi er 186 elever. Lille nok til, at vi alle lærer hinanden at kende, og stor nok til, at vi har ressourcerne til at kunne tilbyde professionelle og moderne faciliteter.

Vi er Danmarks første idrætsefterskole med linjefag i fodbold, håndbold, golf og Adventure & Fitness - kun for piger.

Individet er fattigt uden fællesskabet. Og fællesskabet eksisterer kun i kraft af individet. På Hellebjerg arbejder vi med at styrke individet såvel sportsligt, fagligt og menneskeligt - men aldrig på bekostning af fællesskabet.

Hellebjerg First – 10. klasse med karakter

Vi har et højt fagligt niveau og har fokus på, at der også er et liv efter Hellebjerg. Vi guider og støtter vores elever i at finde ud af, hvem de er og, hvad de vil.

Blandt andet derfor har vi etableret Hellebjerg First. En 10. klasse, der giver vores elever mulighed for at sammensætte et individuelt undervisningforløb og som giver dem de bedste forudsætninger for at være klar til deres videre uddannelse.

Læs mere om Hellebjerg First på vores hjemmeside www.hellebjerg.dk

9+ - 9. klasse med fokus

Vores 9. klasse kalder vi for 9+. Plusset står for, at eleverne, udover naturligvis pensum til Folkeskolens Afgangsprøve, også bliver præsenteret for nyttige studie- og læsetekniske redskaber samt lærer at agere i gruppe- og studiearbejde.

Idræt og idrætslinjer

Vi har fire idrætslinjer: fodbold, håndbold, golf og Adventure & Fitness - kun for piger.

På idrætslinjerne er der masser af træning og kampe, og vi har også stor fokus på fysisk træning og skadesforebyggelse. Desuden giver vi også en træneruddannelse.

På Hellebjerg har vi plads til både bredden og eliten. Det afgørende er, at du brænder for din idræt, har viljen til at blive dygtigere og glæder dig til at have rigtig meget idræt.

Vi har også gymnastik og atletik, ligesom der er mulighed for diverse valgfag.

Vi har tilknyttet en fysioterapeut, som hjælper os med at forebygge skader, men hun kan også hjælpe, når skaden er sket.

Boglige fag

På Hellebjerg prioriterer vi de boglige fag højt, og langt de fleste af vores elever går videre på en gymnasial ungdomsuddannelse.

Vi har dygtige og engagerede undervisere og moderne undervisningslokaler med smartboards og trådløst netværk på hele skolen. Vi forventer, at eleverne tager ansvar og deltager aktivt i undervisningen.

Hver aften er der studietime for alle samt mulighed for lektiecafe.

Sådan bor vi på Hellebjerg

Vi ligger i et naturskønt område med udsigt over Kattegat og skoven. Og så har vi kun 10 minutters gang til den fineste sandstrand og turist- og havnebyen Juelsminde.

Eleverne bor i moderne bygninger på tomandsværelser og indgår i familiegrupper på typisk 8 elever. Hver familiegruppe har tilknyttet en familielærer, der er med til at sikre elevernes trivsel.

Vi har masser af grønne områder og god plads til fritidsaktiviteter som fx beachvolley, og skolens idrætsfaciliteter er til disposition i fritiden. Der er også adgang til tennisbaner tæt på skolen. Og så er vi nabo til byens 18-hullers golfbane.

Fællesskab

På Hellebjerg prioriterer vi den gode efterskoleoplevelse og fællesskabet meget højt. Fællesskab skaber vi blandt andet via vores fællessamlinger, events som Hellebjerg CAMP og Julemarked samt via vores ture til hhv. stævner og den årlige skitur. Vi arrangerer temaweekender, hvor de anderledes oplevelser og efterskolelivet er i fokus.

Værdigrundlag

Hellebjerg er en nutidig og åben skole, der bygger på det kristne grundlag med følgende værdier: fællesskab og demokrati – ansvarlighed – dannelse og læring – faglig dygtiggørelse – idrætslig og kreativ udfoldelse.

All inclusive

På Hellebjerg får du træningsdragt, spilletøj, alpin skitur, idrætslinjetur til udlandet og Cambridge English (valgfag) med i prisen - ingen linjer med småt!

Adventure & Fitness
Fodboldlinjen