Skole login

Login er kun for skolens administrator

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit brugernavn eller e-mail adresse

 
  • Højer Design Efterskole

    Hør Cecilie, Emmaly og Christian fortælle om deres cool linjefag på Højer Design Efterskole.
Flere videoer >

Flere billeder >

Højer Design Efterskole

Drømmer du om en fremtid inden for design og innovation eller e-Sport? Vi henvender os til dig, som ønsker at styrke og afprøve dine kreative evner eller som ønsker at dyrke e-sport. Du vil møde en moderne innovativ skole, med et udfordrende miljø, hvor alle kan være med. Du møder professionelle designere, spiludviklere og udøvere på linjefagene.

Højer Design Efterskole benytter forskellige gæstelærere, som alle arbejder professionelt med design, mode, spil, e-Sport, medie og innovation. Du vil komme på studieture, opleve modeugen i en storby, deltage i spil-events, deltage i e-Sports events, afprøve street -art som kunstform, deltage i design -konkurrencer, samt få indblik i hele designprocessen fra ide til færdigt produkt, og meget mere. 

Ud over det professionelle møde med design- og spilverdenen, vil du også opbygge nye venskaber, samt få din nysgerrighed og viden skærpet, så du aktivt kan deltage og forholde dig til den globale verden vi lever i.

Linjefag
Skolen tilbyder 5 engagerede linjer, som alle har international fokus og som tager på studieture ud i verden:

  • Modelinjen
  • Illustration & Grafisk Design
  • Foto & SoMe // NYHED AUGUST 2018
  • Spildesign & Animation
  • e-Sport // CS:GO & LOL

I forbindelse med dit linjefag har du mulighed for at komme en uges praktisk på en af følgende skoler: Designskolen Kolding, Designskolen København, Game IT, TEKO i Herning, Viborg Animationsskole, Vejle e-Sport Campus samt Hansenberg i Kolding. I løbet af undervisningen vil du møde profesionelle designere og spiludviklere fra erhvervslivet, hvor du kan søge vejledning og sparring, samt opbygge et netværk. Du kan læse mere om de forskellige linjefag og deres indhold på skolens hjemmeside: Højer Design Efterskole  

Innovationsklasser
Højer Design Efterskole tilbyder vi to forskellige innovationsklasser på 10. årgang:

  • Innovativ 10. klasse, hvor innovation og design er centrale fag, og hvor du også har dansk, engelsk, matematik og idræt. 
  • Design & Innovationsklassen, hvor innovation og design er centrale fag, og hvor fag som kommunikation, præsentation, formidling, markedsføring mm. afløser de almindelige skolefag dansk, engelsk, matematik.

Læs mere om skolens to innovationsklasser på skolens hjemmeside: Højer Design Efterskole.

Undervisning
Skoleåret er på 42 uger. Der undervises i alle obligatoriske fag, som afsluttes med folkeskolens afgangsprøve. Brug af IT er integreret i alle fag og du vil få installeret CS5 på din computer ved skolestart. Skolen praktiserer holddeling på tværs af enkelte fag og klassetrin og tilbyder innovation og iværksætteri på 10. årgang, som kan give dig ny forståelse af dine muligheder indenfor design.

Der vil i perioder være fællesuger, hvor undervisningen vil være koncentreret om temaer, linjeuger, projekter og studieture. 

Skolen
Højer Design Efterskole har sin beliggenhed i den smukke Nationalpark Vadehavet, i det sydvestlige hjørne af Danmark, tæt på den tyske grænse. Med Marsklandskabet som nabo, får du mulighed for at dyrke dine ideer i et eksperimenterende miljø- hvor der er højt til himlen. 

Skolens faciliteter er yderst tiltalende. Skolen tilbyder værelser med eget bad. I alle undervisningslokaler er der installeret smartboards og projektorer og du har adgang til skolens stationære Mac computere. Der er trådløst netværk på hele skolen og i vores moderne e-Sports lokale er der etableret max.  fastnet- adgang 

Studietur
For at styrke den internationale forståelse tilbyder Højer Design Efterskole 3 udenlandsture. Vi rejser til destinationer hvor kultur, historie, design, e-Sport inspirerer os til nye oplevelser og designløsninger.  

Ledige pladser

9. kl 10. kl
Her kan du se oplysninger om ledige pladser
Pige
Dreng

Low Optaget MediumVenteliste HighLedig

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 4/3/2019

Om skolen

130  elever
42  uger på et skoleår

Skoletype:

Almen

Skoletype

Der er tre forskellige typer efterskole:

school almen efterskole

school ordblindeefterskole 

school specialefterskole for elever med særlige behov

(elever med særlige behov blev tidligere ofte benævnt "sentudviklede elever")

Bemærk, at flere "almene" efterskoler har "tilbud til ordblinde" og "tilbud til elever med særlige behov".

Klassetrin

9. kl, 10. kl


Efterskoleelever blogger

Læs flere efterskoleblogs