Hørby Efterskole

Vil du gerne blive endnu dygtigere – og have det sjovt samtidig? På Hørby Efterskole gør vi også dig, der er godt med i forvejen, topklar til en ungdomsuddannelse! Du får fede valgfag, en masse nye venner og tonsvis af oplevelser for livet. Oplev Hørby til Åbent Hus torsdag 2. maj 2019 fra kl. 18.45 - 20.45.

Bliv endnu dygtigere på Hørby

Føler du, at du er godt med i skolen, nu – men vil du gerne have det sidste ryk med, som gør dig endnu mere klar til en ungdomsuddannelse – f.eks. STX eller HTX?

Hørby Efterskole er en boglig efterskole, hvor vi har fokus på at ruste dig endnu bedre til en ungdomsuddannelse, end du i forvejen er.

Samtidig med, at du dygtiggør dig, får du masser af sjove udfordringer i vores mange valgfag. Vi tilbyder blandt andet floorball, fodbold, styrketræning, Outdoor challenge, drama, musik, B-sport og E-sport og håndbold. Du får hurtigt nye venner gennem masser af idræt og performancefag.

På Hørby Efterskole lærer du også rigtig meget om dig selv og dine relationer til andre mennesker. Du bliver moden og lærer at tage stilling til de mange valg i din tilværelse fremover.

Nøgleord for os er hjælpsomhed, åbenhed, tryghed og ærlighed.

Du kan tage et eller to skoleår på Hørby Efterskole i 9. og 10. klasse.

Besøg os

Du kan besøge Hørby Efterskole til Åbent Hus første torsdag i hver måned fra kl. 18.45 - 20.45. De næste Åbne Hus arrangementer i 2018/2019 finder torsdag 2. maj og torsdag 6. juni. Du kan selvfølgelig også booke et besøg, når det passer dig på https://www.hoerbyefterskole.dk/besoeg-hoerby-efterskole eller ved at ringe eller skrive til os på 98466300 eller he@hoerbyefterskole.dk

Ingen linjer, men masser af valgfag

På Hørby Efterskole har vi ingen linjer som sådan, men masser af valgfag inden for idræt og performance. Vi har også andre kreative valgfag og boglige valgfag med eller uden prøve.

På Hørby kan du blande dine valgfag på kryds og tværs af dine interesser.

Boglige fag som alle har

Vi underviser alle i de almindelige skolefag som dansk, matematik, engelsk, kristendomskundskab, historie/samfundsfag, fysik/biologi/geografi samt faget "Lær som du er" og fælles fredag.

Valgfag med mulighed for prøve

Tysk, fysik (10. kl.) og Cambridge English FCE. Vi afslutter prøvefagene med FP9 eller FP10. Som elev kommer du med i mindst én projekt- eller selvvalgt opgave. Alle deltager i 1 uges brobygning på to forskellige ungdomsuddannelser.

Valgfag inden for idræt

På Hørby kan du virkelig få idræt på skoleskemaet! Udbuddet af idrætsvalgfag er stort, og du kan vælge alle de fag, du har lyst til. Prøv f.eks. basket, B- og E-sport, fit by nature, floorball, fodbold, supplerende fodbold, styrketræning, håndbold, løb, outdoor challenge, badminton, ridning og volleyball.

Du vil på dit eget niveau komme til at forbedre dine præstationer, både teknisk, taktisk, fysisk og psykisk. Skolen deltager i en række turneringer og træningskampe. - og så rejser vi alle en uge på ski hvert år.

Valgfag inden for Performance

Inden for Performance finder du valgfag som band, drama, sceneteknik, megavoice, begynderguitar og solosang. Vi arbejder med performance på mange måder: sang, skuespil mm, produktion og iscenesættelse, sminkning og kostumer, rytmisk sammenspil, indspilning samt betjening af lys og lyd.

I løbet af året laver vi sammen en stor musical, hvor alle er med. Det er en stor opsætning, der tiltrækker et stort publikum udefra.

Andre valgfag

Af andre valgfag tilbyder vi billedkunst, Cambridge English, filosofi, hit eller fallit (privatøkonomi), kok amok og mediefag.

Lær som du er

Undervisningen på Hørby Efterskole tager udgangspunkt i tankerne bag "De Mange Intelligenser", og vi arbejder med dine personlige læringspræferencer ud fra de fire typer: Pragmatikeren, Reflektoren, Teoretikeren og Aktivisten.

Når skoleåret begynder, finder vi sammen din læringspræference, så både skolen og du selv ved, hvilken type undervisning, du får mest ud af. Det er det, vi kalder: Lær som du er.

Find dig selv på Hørby Efterskole

Du kan også se meget mere om Hørby Efterskole på vores hjemmeside. Her kan du også se, hvornår vi holder Åbent Hus. I har også mulighed for at besøge os præcist, når det passer jer.

Vi glæder os til at møde dig, som du er :-)

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 4/3/2019