Husby Efterskole

Kom med på 3 udlandsrejser :-)

Vælg mellem 5 profilfag: Jagt, Digital, Islænderheste, Band og Artxpress.
Du kommer på 3 udlandsrejser gennem året - actiontur, skitur og storbytur!
Du kommer til at bo med 10 andre piger og drenge i et hus. Du får venner for livet og oplevelser du husker

Efterskolelivet

På Husby Efterskole tager undervisningen udgangspunkt i at du afslutter 9. eller 10. klasse med folkeskolens afgangsprøve. Gennem profilfagene får du mulighed for at dyrke det du interesserer dig for. På Husby Efterskole forsvinder du ikke i mængden, her er masser af plads til dig.

På Husby Efterskole tror vi på, man vokser af fællesskaber, derfor kommer du til at bo i et hus med 10 andre piger og drenge. Man bor på 2-eller 3 mands værelser. Hvert hus har sin egen ”huslærer”. Der er fokus på din trivsel.

På Husby Efterskole vil vi vise dig verden, derfor er der 3 udlandsrejser med i opholdet. Du kommer til Paris i foråret 17 skitur i februar og adventure-rejse om efteråret.

Husby Efterskoles mål er at give dig:

-      Et fantastisk år

-      Venner for livet

-      Rejser og oplevelser du husker

-      Faglig og personlig udvikling.

-      Forståelse for forskelligheder og kritisk sans.

Profilfag

På Husby Efterskole skal du vælge hvilket profilfag, du vil være tilknyttet. Her vil du finde udfordringer, uanset hvilket niveau du befinder dig på. Du er minimum tilknyttet dit fag 3 t/ uge og kan tilvælge 1½ time ekstra.

Digital ruster dig til livet i den digitale verden. Profilen stiller skarpt på simpel spil-programmering, undervisning i HTML og CMS programmering (via et menusystem) og computerens hardware (bl.a. opbygning, installation og fejlfinding). Der afholdes 4 LAN-weekender i løbet af skoleåret, som alle kan deltage i. Derudover er der rig mulighed for gaming og esport med vennerne i vores særligt indrettede gamerområde.

Islænderheste: "Lykken er når tingene lykkes".                               Islænderheste-profilen er både ridning og det daglige arbejde med at passe hestene. Profilen henvender sig både til øvede og nybegyndere. Der er mulighed for at tage din egen islænderhest med, du kan også leje en af skolen. Skolen råder over hestefold, gård og ovalbane, og der er let adgang til mange kilometer skovveje og ture langs stranden.

ArtXpress vil udvikle din lyst til at skabe og dit mod til at kaste dig ud i nye ting. På Artxpress vil du lære de grundlæggende færdigheder indenfor billedkunst, tegning og skulptur. På Artxpress udarbejder alle en portefolie, ligesom Artxpress eleverne laver deres egen udstilling i løbet af skoleåret. Artxpress er for alle, eneste krav er lysten til at arbejde med kunst.

Jagt er både for dig som allerede har jagttegn og gerne vil tage det. På jagt lærer du at gå på jagt, du lærer at tilberede byttet, lave fælder og meget meget mere.

Undervisning

På Husby har vi et godt undervisningsmiljø, vores engagerede lærere prioriterer at gøre vores elever klar til eksamen og forventer en arbejdsindsats  fra den enkelte.  Fordi vi ved det er vigtigt, at nutidens unge kommer ud af skolen med en høj læsehastighed, har vi 20 minutters fælles læsetid hver morgen.

Beliggenhed

Husby Efterskole ligger i dejlige naturomgivelser. Vi bor tæt på Vesterhavet,  Husby Klitplantage, Badesøen Skavemosen og Nissum Fjord, bare 30 kilometer vest for Holstebro og 25 km nord for Ringkøbing med gode offentlige transportforbindelser lige ved døren.

Vær en del af fællesskabet

Det er en stor beslutning at vælge efterskole, derfor skal du ikke tøve med at kontakte os for yderligere information, eller for at aftale et uforpligtende besøg.

Vi er parate til at yde en ekstraordinær indsats for dig.

På Husby Efterskole møder du også dine lærere i fritiden. Du lærer dem at kende som mennesker, du kan gå til for at få hjælp og vejledning om alt mellem himmel og jord.

Vi byder dig velkommen på Husby Efterskole – Her er plads til dig!

Artxpress
Band