Idrætsefterskolen Lægården

Vi har fokus på idrætten gennem vores 6 linjer: Fodbold, Håndbold, Fitness, Roning, Adventure Race og Talent, samt gennem fællesgymnastik. Vi lægger vægt på den boglige undervisning i 8. - 10. kl. og tilbyder desuden såvel musiske, kreative som idrætslige valgfag. Skolen er bygget på kristne værdier og høje ambitioner.

Udvikling og læring:
Idrætsefterskolen Lægården er en god ramme for et eller flere gode efterskoleår. Her er plads til, at engagerede og ansvarlige elever kan udvikle sig personligt og i fællesskabet.

Vi forventer, at du som elev udvikler dig ved aktivt at søge viden og færdigheder inden for de boglige, fysiske, musiske og kreative udfordringer, vi har til dig.

Glæden ved et fælles engagement og den enkeltes respekt og omsorg for andre er værdier, vi ønsker at give vores elever.

Linjerne:
Vi har 6 idrætslinjer: Fodbold, Håndbold, Roning, Outdoor Sport, Fitness og Talent.

Fodbold:
I fodbold kører vi 3 - 4 hold. Dette giver både plads til elitespillere og til elever, der bare gerne vil udvikle deres boldspil.

Vi har desuden et samarbejde med Holstebro Boldklub og Mejrup Boldklub i fodbold, som giver mulighed for ekstra træning, udover de 3 almindelige træningspas.

Håndbold:
Ligesom i fodbold, kører vi med 3 - 4 hold i håndbold. Altså er der plads til både elitespillere og elever, der bare gerne vil udvikle deres boldspil.

Er du ambitiøs omkring din sport, er der udover de 3 almindelige træningspas, mulighed for træning hos TTH Holstebro.

Roning:
Linjefaget roning foregår i samarbejde med Holstebro Roklub, med deres faciliteter og trænere.

Som udgangspunkt består en uge af 5 træningspas i roklubben. Ønsker du yderligere træning, er klubtræninger desuden en mulighed.

Adventure Race:

På Adventure Race-linjen er energien høj og adrenalinen pumper. Her bliver du skarp i Adventure Race discipliner som mountainbike, klatning, trailløb og meget mere.

Adventure Race byder på 3 ugentlige træninger fyldt med vilde oplevelser!

Fitness:

På fitnesslinjen får du 3 ugentlige træningspas indeholdende mange spændende træningsformer. Bland andet: Cross training, vægtløftning, yoga, pilates, løb og meget mere.

Udover den fysiske træning, arbejdes der desuden med kroppens fysik, ernærning og sundhed.

Talent:
Er du et talent indenfor en sportsgren, udover de 5 linjer ovenfor, har du mulighed for at tilmelde dig vores talentlinje.

Her hjælper vi dig med at tilrettelægge din dag således, at du både kan passe din undervisning, få et fedt år på efterskole og opnå dine mål indenfor din sport.

Læs mere om linjerne:
Du kan læse meget mere om hver enkelt linje på vores hjemmeside (se linket i boksen til højre).

Du har desuden mulighed for at møde nuværende elever og undervisere på vores rundvisningsaftener - du finder disse under "Booking" på hjemmesiden.

Valgfag:
Mange forskellige valgfag.

Listen er som følger: Badminton, billedkunst, beachvolley, beachhåndbold, mountainbike, spring, bordtennis, basketball og psykologi.

Skoleåret omfatter desuden flere emne-uger, Projektopg./OSO- opgave.

Rejser:
Skolens første fællesrejse går til København, mens den anden går til Østrig, hvor vi står på ski i januar. Rejserne er inkluderet i skolepengene.

Fritid:
Du kan frit benytte skolens haller, motionsrum og øvrige idrætsfaciliteter samt værksteder og aktivitetsrum, som du er bekendt med fra dine linje- eller valgfag.

Aktivitetsudvalget planlægger forskellige fritidsarrangementer.
Det er en vigtig del af et efterskoleophold på Lægården, at du er aktiv og positivt engageret i det fællesskab, du er i.

Skolens formål:
Skolen blev i 1969 oprettet af Metodistkirken i Danmark. Vi ønsker på et kristent grundlag at hjælpe dig med at forberede dig til et liv i samfundet, hvor der stilles krav til dig både socialt, menneskeligt og fagligt.

Respekt for andre og for dig selv, ansvarlighed og et positivt engagement er vigtige mål for undervisning og samvær.

Vi vil gerne give det kristne budskab videre til vore elever som en livsmulighed.
Der arbejdes målrettet med elevernes fysiske udvikling gennem gymnastik og fodbold og håndbold.

Undervisningen:
Vi lægger vægt på, at alle får en god undervisning samt at eleverne er forberedte og arbejder godt.

Efter 9. og 10. kl. afslutter du med Folkeskolens Afgangsprøve eller 10. kl. prøve.

Obligatoriske fag:
Dansk, matematik, engelsk, gymnastik, fysik (8.- 9. kl.), kristendom og fællestime.

Rygepolitik:
Skolen er røgfri.