• Klank Efterskole

Frederik fra Klank Efterskole - hvordan er lærerne på skolen?
  • Præsentation af Klank Efterskole

Klank efterskole har rødder langt tilbage i tiden. Skolen blev grundlagt i 1868 som Højskole, og virkede som sådan i mange år. I perioder var der også landbrugsskole, friskole og børneskole. Siden 1939 har den dog været drevet udelukkende som efterskole. I 1943 omlagde man driften af skolen til at være en selvejende institution med bestyrelse. Sådan fungerer skolen også i dag.

Klank Efterskole

"VI GØR DET UFORGLEMMELIGT".
Tillid, engagement, forpligtende samvær og humor er nøgleordene for Klank Efterskole. Vi har plads til 114 elever. Alle kender alle. Skolen er prøveforberedende - 9. og 10. klasse. Klank International - 10. kl. på engelsk.
Fodbold, Cykling, Ridning, Dans, Musik, Adventure, Kunst, Design og eSport.

Skolens formål
Skolen er en grundtvigsk efterskole med vægt på, at alle skal have mulighed for at vokse både fagligt og menneskeligt.

Skolen lægger vægt på, at være en almen efterskole med en stor variation i udbuddet af linjefag. Der er mulighed for at tage 9. og 10. klasses prøver svarende til folkeskolens. Eleverne i 10. klasse har brobygning.

Vi vil give eleverne bevidsthed om den verden de er en del af og give dem mod og inspiration til at bruge de muligheder, som samfundet giver, samtidig med at vi tilskynder til medansvar for/deltagelse i udviklingen.

Vi bruger tid på kreative, fysiske og musiske udfoldelser på og uden for skolen.

Vi lægger vægt på:
• at arbejde med at gøre eleverne til aktive, positive og kritiske aktører i samfundslivet.
• at give eleverne indsigt i dansk kulturarv, så de får en forståelse for sammenhængen mellem fortid og nutid.
• at skabe et trygt og overskueligt fællesskab, hvor man som aktiv deltager må lære respekt for såvel helheden som for den enkelte.

Der tilbydes undervisning og prøve på 9. og 10. klasses niveau ( fp9 og fp10 ).

Skolen tilbyder fransk som både prøve- og valgfag og Cambridge-engelsk som et tilvalg i 9.klasses.

Klank Efterskole endvidere en international 10. klasse ( Klank International ), hvor undervisningen er på engelsk.
Læs nærmere om tilbudet på skolens hjemmeside.

Liniefag med 6 lektioner om ugen:

Dans - Hip Hop og Moderne Dans
Fodbold - i samarbejde med AGF
Design - handler om rå kreativitet
Kunst - kunstnerisk og kreativt miljø
Musik – med helt nyt musiklokale og studie
Ridning - hestelinjen er noget helt specielt
Cykling - i Danmarks bedste cykellandskab
Adventure - adventure er lig med udfordring

Som noget nyt tilbyder vi nu eSport. eSport er verdens største sport og den kan du blive del af her på Klank efterskole. eSport kan kombineres med vores linjefag, det kunne f.eks. se således ud 6 timer ugentlig fodbold som linjefag + 2 x 3 timer ugentlig eSport som valgfag.

Valgfag: eSport fransk, spansk, billedkunst, ridning, musik, styrketræning, indoor cycling, digital foto, pige/drengerock, badminton m.m. (se alle valgfag under undervisningstilbud)

Klank Efterskole har en aftale med bueskydningsforbundets tidligere ungdomslandstræner, således at aktive bueskytter kan fortsætte deres træning i forbindelse med efterskoleåret.

Fritid
Skolen har mange flotte værksteder, som man kan benytte i fritiden.
Skolen har trådløst internet. Desuden bruger skolen Skoleintra til at kommunikere med elever og forældre.

Om aftenen kan man få lektiehjælp eller deltage i frivillige tilbud. Mange gange om måneden arrangeres foredrag, fest eller lignende for samtlige elever.

Praktiske oplysninger
Der er plads til 114 elever på skolen. Alle elever deltager i arbejdet med rengøring og madlavning.

Adventure
Cykling