Skole login

Login er kun for skolens administrator

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit brugernavn eller e-mail adresse

 
  • Præsentation af Kongensgaard Efterskole

    Se glimt fra Kongensgård Efterskole her
  • Patricks historie

Flere videoer >

Flere billeder >

Kongensgaard Efterskole

Vi gør det sjovt og spændende at arbejde med sund kost og motion, så livet bliver lidt lettere. Vi lægger vægt på faglighed, kreative fag, og værkstedsfag. Vi vil gerne skabe et fællesskab med ligeværd og frisind, livsglæde og selvværd, pligter og ansvar. Skolen bygger på et kristent livs- og menneskesyn.

Historie
Kongensgaard Efterskole startede august 2003 i de bygninger, der indtil efteråret 2002 var Kongensgaard Landbrugsskole. Det er en moderne og udbygget skole med alle faciliteter både mht. undervisning og værelser.

Beliggenhed
Kongensgaard Efterskole ligger i Nørre Nissum – en skoleby – tæt på Lemvig, omgivet af smeltevandsdale og med udsigt over fjord og strand. Der er gode forbindelser til skolen med offentlige transportmidler.

Skolens målgruppe
Unge mennesker i 8., 9. og 10. klasse, som trænger til at fokusere på sund kost og større fysisk aktivitet, evt. med henblik på et vægttab.

Formål og værdigrundlag
Værdigrundlaget er det kristne livs- og menneskesyn med rod i den danske folkekirke. Vi ønsker at medvirke til at gøre eleverne robuste og livsduelige, og vi ønsker, at eleverne føler sig som en del af et trygt og udviklende fællesskab.  

Skolens undervisning
Undervisningen skal målrettet fremme personlig og faglig udvikling med nysgerrighed, lærelyst og medansvar som vigtige virkemidler.

Følgende fag vil være obligatoriske: Dansk, matematik, engelsk samfundsfag/medborgerskab, motionsfag og fag om krop, sundhed og ernæring.

Eksempler på tilbuds/valgfag kan være: tysk, fysik/kemi, boldspil, idræt, cykling, bevægelse, sang, musik, billedkunst og E-sport.

Vi tilbyder folkeskolens afgangsprøver efter 9. og 10. klasse.

Undervisningen i dansk, matematik og engelsk er niveaudelt, og det skal understreges, at skolen ikke kan påtage sig egentlig specialundervisning. Der er hver dag mulighed for lektiecafe og vi har i den daglige undervisning udpræget fokus på den enkeltes forudsætninger.

Eleverne skal deltage i arbejdet i køkkenet i ca. 3 uger om året. 

Dagligdag
Vi forventer som skole, at eleverne deltager i den planlagte dagligdag, og at de ud fra deres forudsætninger bidrager til fællesskabet. Vi arbejder bevidst med den tætte og tillidsfulde relation både elever og ansatte i mellem, og man vil som elev være en del af en familiegruppe med 10 elever og en lærer.

Optagelse
Man kan søge om at blive elev på Kongensgaard Efterskole. Efter en samtale på skolen får man besked om optagelse. Kontakt skolen for at få nærmere oplysninger. 

Ledige pladser

8. kl 9. kl 10. kl
Her kan du se oplysninger om ledige pladser
Pige
Dreng

Low Optaget MediumVenteliste HighLedig

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 4/3/2019

Om skolen

90  elever
42  uger på et skoleår

Skoletype:

Almen

Skoletype

Der er tre forskellige typer efterskole:

school almen efterskole

school ordblindeefterskole 

school specialefterskole for elever med særlige behov

(elever med særlige behov blev tidligere ofte benævnt "sentudviklede elever")

Bemærk, at flere "almene" efterskoler har "tilbud til ordblinde" og "tilbud til elever med særlige behov".

Klassetrin

8. kl, 9. kl, 10. kl

Øvrige oplysninger

  • Særlige tilbud til overvægtige