Kragelund Efterskole

Efterskole for normaltbegavede unge med læse- og stavevanskeligheder. Skolen ønsker at forbedre elevens faglige standpunkt og at udvikle elevernes almene dannelse og selvstændighed. I alle fag undervises på niveaudelte hold. Afgangsprøver tilbydes på 9. og 10. årg.
Skolen tilbyder en lang række forskellige valgfag.

Efterskole for elever med læse- og stavevanskeligheder i Hedensted Kommune mellem Horsens og Vejle, med plads til 93 normaltbegavede elever med læse- og stavevanskeligheder.
Skolens hovedformål er at udvikle og styrke elevernes læsestandpunkt og selvværdsfølelse gennem et aktivt miljø, hvor fællesskab og gensidig tillid er i centrum.

Danskundervisningen
Danskundervisningen foregår på niveaudelte hold med 8 lektioner om ugen. Der tilbydes afgangsprøver i dansk.

Matematik
Undervisningen foregår på niveaudelte hold, hvor der tages hensyn til elevernes forskellige standpunkter. Der tilbydes afgangsprøver i matematik.

Fællestimer
Der fortælles og drøftes emner af holdningsmæssig art, etik, teknologi samt tidsaktuelle emner.

Naturfag på 9. årg
Består af 4 ugentlige lektioner der omfatter emner der relateres til: Biologi, geografi og fysik.

Består af 4 ugentlige lektion. Der kan tilbydes afgangsprøver.

Fysik
Tilbydes som prøvefag for 9. og 10. årgang.

Valgfag
Aerobic, fodbold, håndbold, styrketræning, løb, friluftsliv, smykkefremstilling, keramik og glasarbejde, samspil, kor, metal- og motorværksted, træværksted, jagt & natur, drama & teater, praktik, medie, teknologi, knive- fiske- og jagtudstyr, dekoration, praktisk arbejde, madlavning, boksning.

Fritid
Skolen råder over en idrætshal og sportsplads. Desuden har eleverne mulighed for at beskæftige sig i værkstederne, dyrke fitness, spille bordtennis, dart og se TV m.v. Indimellem vil der blive arrangeret fællesaften, bl.a. indeholdende: Foredrag, besøg hos lærerne, fodboldkampe, bål/sangaftner og andre fælles aktiviteter.

Optagelse på Kragelund Efterskole
Der er løbende optagelse til de kommende skoleår.
For at komme i betragtning skal følgende have fundet sted:
- Ansøgning, ppt-udtalelser og/eller ordblindetest, udtalelse fra nuværende skole.

- Når disse papirer er blevet gennemgået og fundet i orden af optagelsesudvalget, vil ansøgeren blive indkaldt til en personlig samtale.
Efter samtalen vil der snarest muligt tilgå ansøgeren besked om optagelse.

8. kl 9. kl 10. kl

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 11/28/2018