Lomborg Gymnastik- og Idrætsefterskole

UNDERVISNING I ØJENHØJDE OG UDVIKLING I FÆLLESSKAB!

Tør du sige JA til nye venner, spændende skoletimer og intens idræt? Vi er en idrætsefterskole med stort nyt springcenter, hal, spejlsal, boldbaner og motionsrum. Vi er en boglig skole med niveaudeling, masser af gymnastik og boldspil og vores egen lederuddannelse.
Et JA til Lomborg Gymnastik- og Idrætsefterskole er:
  • Dit springbræt til fremtiden - få et uforglemmeligt år med dit livs bedste venner!
  • En boglig skole, der forbereder dig til dit videre studieliv, og vi rummer det fedeste og mest inspirerende idrætsmiljø, hvor du altid kan udfolde dig.
  • Unikke faciliteter - 800 m2 springcenter, fodboldbane, hal, motionscenter, nyrenoverede opholdsarealer, værelser og meget mere.
  • Stedet hvor du også kan ræse af sted på mountainbike, dunke i basket eller blive skarpere på golfbanen.
  • Tættere på end du tror. Vi tilbyder afhentning i Holstebro og Struer.

Linjer

Gymnastik, Håndbold, Fodbold, Medie (Billeder, Video, eSport), Design (Syning og kreativt værksted), Basket, Mountainbike og Golf.

Gymnastik og idræt
Gymnastikken er obligatorisk. Desuden kan der vælges mellem mange andre idrætsgrene: Fodbold, håndbold, volleyball, badminton, spring m.m. Skolen råder over en fuldt udbygget idrætshal, gymnastiksal med springgrav, 800 m2 stort springcenter med trampoliner, fast track, løsskumsgrav m.m. samt veludstyret motionsrum.

På LGI giver vi alle elever skolens egen lederuddannelse. Med lederuddannelsen bliver du klædt på til at træne og lede idrætshold hjemme i din egen forening - for eksempel som hjælpetræner.

Undervisning
Foruden de idrætslige og kreative udfoldelsesmuligheder lægger vi stor vægt på det boglige arbejde i de almindelige skolefag. Vi stiller på forhånd ingen krav til dine boglige evner, men vi forventer, at du viser viljen til at ville undervisningen og til at ville have styr på lektier og afleveringer.

Vi tilbyder de sædvanlige boglige fag, som kan afsluttes med folkeskolens prøver efter henholdsvis 9. kl. og 10. kl.

Vi har 8 forskellige linjefag; fodbold, håndbold, gymnastik, medie, mountainbike, golf, basket og design. Linje- og valgfagene vælges tre gange hvert skoleår.

Nyt valgfag på Lomborg!
Du kan vælge eSport som valgfag fra skoleåret 2016/17. Faget er en del af vores medielinje. Vælger du eSport, kan du se frem til undervisning i strategi, videopromovering og holdtaktik. Undervisningen varetages af Leon Ditlevsen, som bl.a. er IT-tekniker og spiltester, har masser af erfaring med computere, konsoller og eSport!

Hvem er vi?
Vi lægger vægt på, at vi lever i en fælles dansk kultur, som vi allesammen skal være en aktiv del af. Det er vores håb, at du vil opleve at være en del af en helhed, og at man hver især må bidrage til, at fællesskabet bliver til gavn for alle. Igennem vores undervisning – ved bl.a. sang, fortælling og samtale – vil vi søge at sætte de enkelte fag i et større perspektiv, så du ser nutiden som et resultat af fortiden, for derved at blive rodfæstet i livet på en sund og naturlig måde.

Værd at vide
På skolen er der plads til 125 elever, fordelt med tre 9.-klasser og tre 10.-klasser. Næsten alle elever bor på 2-mandsværelse, og man har selv ansvar for oprydning og rengøring. Der er mulighed for at tage 2 skoleår, hvis samarbejdet forløber tilfredsstillende.
I løbet af året bliver der arrangeret ture, så eleverne får set de nære og fjernere egne af landet. I foråret vil der være en del gymnastikopvisninger. Turneringskampe spilles året rundt.

Skolen kan ikke tilbyde specialundervisning.

Ring eller skriv efter skoleplan og ansøgningsskema. Mere information findes på vores hjemmeside: www.lomborg-efterskole.dk

Besøg os
Du er altid velkommen til at ringe til os på 97 88 97 00 og aftale et besøg. Kom og se vores faciliteter, mød vores elever og mærk den helt særlige stemning på vores efterskole. Vi ses :)