• Linjefag

På Midtjysk Efterskole skal du prøve alle vores seks linjer. Først, når du har prøvet alle linjer, skal du vælge den linje du vil have resten af året.
  • Rundvisning

Tag med Mariane og Magnus rundt på vores efterskole

Midtjysk Efterskole

Midtjysk Efterskole har seks linjer: Idræt, friluftsliv, kunst, teater, musik og vandsport. Du kan få valgfag. Vi har egen svømmehal, hal, stadionanlæg, friluftsplads, kreativt værksted, tre musiklokaler og stor teatersal.En stor del af vores undervisning er projektorienteret.

Vi tager dialogen alvorligt

På Midtjysk Efterskole tager vi dialogen alvorligt. Vi er ivrige efter at lære dig at kende og vil rigtig gerne snakke med dig og spørge ind til, hvor du er i livet. Vi vil også gerne snakke med dine forældre om, hvordan du får det bedste ophold på Midtjysk.

Du kommer til at prøve det hele

På Midtjysk Efterskole får du mulighed for at vælge. Men først, når du har prøvet det hele. Måske finder du noget, som du ikke vidste, du kunne lide. Og du vil komme til at prøve noget, du aldrig har prøvet før.

Du skal prøve det hele

Vi koncentrerer os om seks linjer: Kunst, teater, friluftsliv, musik, vandsport og idræt.
I de to første måneder føres du igennem de seks linjer og bliver præsenteret for linjefagenes muligheder. For resten af skoleåret vælger du ét linjefag.

Linjefag:

Kunst (re-design, maleri, keramik, skulptur, tegning, tekstil)
Teater (flere små opsætninger, fysisk og mentalt udfordrende, ekspressivt, skabende)
Friluftsliv (klatring, kajak, overnatningsture, teambuilding, basis friluftsliv)
Musik (sammenspil, sang, rytmik, instrumental rotation, koncerter, stomp)
Vandsport (svømning, undervandsrugby, vandpolo, grønlændervending, dykning)
Idræt (grundtræning, lederuddannelse, håndbold, flagfootball, spring, tons og tummel, triathlon)
Hvert år har vi en linjefagsuge, hvor du kun arbejder på linjen.

Du bliver bedre fagligt

På Midtjysk Efterskole er en stor del af undervisningen tilrettelagt som projekter. Du bliver bedre fagligt i de fag, hvor du allerede er stærk. Og vi vil åbne dine øjne for muligheder, du slet ikke vidste, du havde i fag, hvor der er plads til forbedringer.

Vi bor midt i Jylland

Midtjysk Efterskole ligger i Ejstrupholm næsten midt mellem Silkeborg, Herning, Vejle og Horsens i naturskønne omgivelser med 100 meter til sø og skov.
Har du lyst til et efterskoleophold fyldt med idræt, friluftsliv, musik, teater, kunst, vandsport, godt kammeratskab og masser af fælles oplevelser, så er Midtjysk Efterskolen stedet, hvor du skal gå i 9. eller 10. klasse.

Vi er en moderne skole

Midtjysk Efterskole er en moderne efterskole, drevet på baggrund af 50 års erfaring. Skolen har mange gode faciliteter. Vi har blandt andet: teatersal, egen svømmehal, idrætshal, stadionanlæg, egen friluftsplads, musiklokale med lydstudie og kreativt værksted. I alle undervisningslokaler er der smartboard og projektor. Der er trådløst internet på hele skolen.
Der er 7 elevfløje, hvor der både er pige- og drengeværelser på samme fløj, med toilet og bad.

Vi har vores værdier

På Midtjysk Efterskole driver vi efterskole med tolerance, demokrati, kultur som ledetråde, og vi tager udgangspunk i, at alle mennesker er unikke.

Vi arbejder vi ud fra et anerkendende menneskesyn. Det betyder, at vi anerkender dig som person – og at vi har tillid til, at du aktivt ønsker at indgå i det forpligtende fællesskab.

Desuden tilbyder vi:

Højskolefag, valgfag og en årlig udlandsrejse – typisk en uge på ski.

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 12/11/2018

Efterskoleelever blogger