Nordborg Slots Efterskole

Vi er en gymnasieforberedende efterskole med plads til 145 elever fra hele landet, fordelt på 9. og 10. klassetrin. Vi har en moderne og tidssvarende profil, som fokuserer på de 5 linjefag: Science, Art, Extreme, Exercise og eSport+. 3 udlandsrejser for alle elever. IT vægtes som en vigtig og integreret del af undervisningen.

Science, Art, Extreme eller Exercise?

Science-linjen

På Science-linjen har vi et dynamisk læringsmiljø, hvor fagene fysik, kemi, biologi, geografi, teknik, it og astronomi tilsammen skaber en naturvidenskabelig linie for de elever, som har lyst til at eksperimentere og udforske samspillet mellem mennesker, natur, miljø og teknik.

Art-linjen

Art-linjen har sit eget kreative læringsmiljø. Vi inspirerende og udfordrende rammer, hvor den klassiske undervisning i tegning, maleri, skulptur, grafik og kunsthistorie kombineres med nyere fag som installationskunst og digital kunst.

Extreme-linjen

Denne linje henvender sig til de aktive unge, som kan lide at udfordre sig selv. Vi har et læringsmiljø, hvor eleverne bliver udfordret både fysisk og mentalt. Aktiviteterne er opdelt i: vandsport, kampsport, allroundsport, adventuresport og vintersport.

Exercise-linjen

Exercise er en alternativ idrætslinje, hvor det i høj grad er selve udøvelsen der er i centrum - frem for konkurrenceelementet. Vi beskæftiger os hovedsagligt med individuelle idrætsgrene der samtidigt rummer et væsentligt socialt element. Du vil således komme til at til at arbejde med forskellige idrætsgrene indenfor bl.a. fitness, dans, gymnastik, vandsport og vintersport.

Boglig undervisning, IT, Rejser og Ekskursioner.
Skolen tilbyder undervisning på 9. og 10. klassetrin, hvor den boglige undervisning vægtes højt, således at vores elever efterfølgende vil være i stand til at gennemføre en gymnasial ungdomsuddannelse. Vi prioriterer desuden inddragelsen af IT i undervisningen højt, hvorfor alle undervisningematerialer er digitale, ligesom eleverne afleverer deres skriftlige besvarelser til afgangsprøverne digitalt. Desuden er oplevelser og erfaringer gjort via rejser og ekskursioner en vigtig og integreret del af undervisningen.

Vi bygger på det Grundtvig/Koldske skolesyn. Efterskolens rammer er det gamle og idylliske Nordborg Slot fra 1678. Efterskolen blev oprettet i 1922 og har haft mere end 7500 elever. I dag fremtræder slottet som en moderne efterskole med plads til 135 elever i alderen 14-18 år. Skolen har et nyt hypermoderne fysiklokale og alle undervisningslokaler er udstyret med Smartboard-teknologi.

Det er let at komme til og fra efterskolen, da vi sørger for gratis weekendtransport til Fynshavn (færgehavn), Sønderborg (lufthavn) og Rødekro banegård.