Nordjyllands Idrætsefterskole, Stidsholt

Stidsholt Nordjyllands Idrætsefterskole er en efterskole med god faglig undervisning på 9. og 10. klassetrin og med tilbud om afgangsprøverne FSA og FS10. Der er 6 idrætslinjer: Badminton, Fitness, Fodbold (herunder målmandslinje), Håndbold og Svømning samt E-sport.

På Stidsholt Nordjyllands Idrætsefterskole får du en hverdag, hvor den boglige undervisning veksler med spændende aktiviteter på linjerne.
Vi lægger vægt på, at samværet på skolen er båret af tillid og tryghed i et forpligtigende fællesskab.
Skolen råder over idrætshal, fodboldbane, styrke- og motionsrum, beachvolley-bane, foredragssal og mange andre undervisnings- og fritidslokaler, som du frit kan benytte.

Historien
Skolen blev oprettet i 1906 som en Grundtvig/Koldsk friskole og blev siden efterskole i 1931. Skolen er blevet udbygget, så den i dag fremstår med både ældre og nye bygninger.

De boglige fag
Vi vægter den boglige undervisning højt og forventer derfor, at du yder en aktiv og målrettet indsats. Da det meste af undervisningen i både 9. og 10. klasse er computerbaseret, skal du medbringe en bærbar PC.

I 10. kl. er der mange spændende valgfag fx: Markedsføring, spansk, spilprogrammering, medborgerskab, outdoor, basketball, cheerdance.

Linjer

Stidsholt er en linjeskole. På alle linjer undervises 8 lektioner om ugen.

Du skal vælge én af skolens 6 linjer:
Badminton, Fitness, Fodbold (målmandslinje), Håndbold, Svømning og E-sport.

NYT: Nu kan du kombinere to linjer, så du fx har både håndbold og fodbold (ring og hør nærmere om kombi-mulighederne).

Almendannende fag

Morgensamling og fællestimer er obligatoriske for alle elever. I løbet af skoleåret er der emneuger og temadage med forskelligt indhold.

Regler
For at opbygge et godt fællesskab er det nødvendigt, at man viser hensyn og respekterer hinanden. Mobning accepteres derfor ikke.
Brug af alkohol og euforiserende stoffer er naturligvis ikke tilladt. Skolen er røgfri.
Overtrædelse af skolens regler kan medføre hjemsendelse.

Optagelse
Det er en forudsætning for optagelse, at du sammen med dine forældre har været til en rundvisning og en samtale på skolen.
Kontakt skolens kontor på 98468033 og træf en aftale herom.