• Musiklinje på Ølgod Efterskole

Vil du spille masser af musik, koncerter og indspilninger – et år med musik som linjefag gør dig kompetent.
  • Ølgod Efterskole

Et lille indblik i hvad vi render og laver når vi ikke sidder med boglige fag :0)

Ølgod Efterskole

⭐ FODBOLD ✨ MEDIE ✨ eSPORT ✨ ADVENTURE ✨ SCIENCE ✨ MUSIK ✨ SPRING ✨ RYTME/DANS ✨ RIDNING ⭐

+ over 20 valgfag at vælge imellem.

Vi har ny stor idrætshal, springsal, boldbane, musiklokale, lejrplads med shelter og meget mere.

Vi rejser op til 3 gange om året, og tager på masser af ture.

Tak fordi du læser mere om vores skole 😊

Herunder vil vi prøve at beskrive mere om skolen, men kontakt os for uddybende information eller for at booke en rundvisning på 75 24 45 22

Rejser og ture
Du kan komme med på op til 3 rejser og endnu flere ture med Ølgod Efterskole.

De årlige rejser er højdepunktet på Ølgod Efterskole. At tage på efterskolerejser er en unik oplevelse, der styrker både fællesskab, indlæring og historiefortællingen.
Vi beslutter fra år til år hvor de forskellige linjefag rejser hen. Vi søger altid at rejser til destinationer, der har super gode faciliteter til at understøtte linjefaget.

På vores årlige skitur er hele skolen afsted samlet, og her er mulighed for både ski og snowboard i de norske eller østriske bjerge.

Linjefag
Du kan vælge mellem 6 forskellige linjefag hvor du prøver nye sider af dig selv, og bliv meget klogere.
De linjefag du har mulighed for at vælge er:

• E-SPORT
  • FODBOLD
  • MEDIE
  • MUSIK
  • SCIENCE
  • GYMNASTIK
  • ADVENTURE

Du vælger et linjefag for et år af gangen og har undervisning 3 gange om ugen.

Skolens miljø

Skolelivet er præget af det fællesskab, vi sammen skal opbygge, hvor det er vigtigt, at begreber som hensyn, tolerance, hjælpsomhed, inspiration og medansvar gennemsyrer den almindelige adfærd. Vi sætter en ære i at gøre hverdagen fri for mobning.
Skolen er røgfri.

Skolens historie
Fra 1872 arbejdede man med højskole til 1880, og i 1922 startede man den egentlige efterskole.

Skolens formål og miljø
• at drive skole med Grundtvigs livssyn og Chr. Kolds skoletanker.
• at udvikle positive menneskelige egenskaber.
• at elevens personlighed kan udfoldes i gensidig hensyntagen.
• at eleven oplever en undervisning, der åbner nye veje i det fremtidige virke.
• at eleven oplever et varmt, trygt fællesskab med jævnaldrende og voksne.

Skolens pædagogik og undervisning
I pædagogikken tilstræbes det, at eleverne får oplevelser, hvor de bliver nysgerrige og undrende. Samtalerne om de enkelte fagområder får således indhold og dybde. Samtidig drages eleverne ind i tilrettelæggelsen, hvor den enkelte lærer finder det naturligt.

Der undervises i 8. 9. og 10. klasse. Man kan tage afgangsprøve (FSA) og 10. klasse prøven.

På skolen er der plads til 124 elever.

Kursustid: 42 uger fra medio august til medio juni.

Obligatoriske fag:  Dansk, matematik, gymnastik, sang, engelsk, tysk, fysik/kemi.

De to sidste fag kan i visse tilfælde vælges fra.

Gymnastikfag: Fællesgymnastik, drenge- og pigegymnastik, spring, spring/rytme, gran-prix hold, dans

Idrætsfag: Blandede Bold(sjer) - et fag hvor vi dyrker forskellige boldspil. Derudover enkelt valgfag som tilbydes efter interesse, ofte fodbold, håndbold og volley.

Løb: 1/2 marathon. Vi har de seneste år været medarrangør af efterskoleløbet.

Friluftsfag: Friluftsliv med praktiske projekter, kano- og kajaksejlads, træklatring og udendørsovernatninger.

Musikfag: Band, begynderband, sammenspil, kor, begynderguitar /-klaver

Kunstfag: Tekstil, maleri, keramik, glas og kunstteoretiske fagområder.

Kursusfag: gymnastik K-1 og svømning hjælpetræner

Værksted: Sløjd, værkstedsarbejde m.m.

Udbudet af valgfag kan variere fra år til år

Som supplement til faglige og fritidsbestemte aktiviteter skal nævnes følgende: Gymnastik opvisninger, Praktik, enkelte udflugter, sportsstævner og den årlige udenlandstur.

Du får udleveret en højskolesangbog, ordbog.dk, og en cromebook

8. kl 9. kl 10. kl
Adventure