Østhimmerlands Ungdomsskole

ØU - efterskolen, hvor drømme bliver til virkelighed, og fællesskabet udvikles i tillid med frihed under ansvar!
Her kan du tage første skridt imod orange scene eller teatrets skrå brædder, kan skabe fede pc-spil, udvikle din kunst, designe og kreere tøj eller være filmskabende.
ØU - efterskolen, der arrangerer musikfestivalen AFTRYK.

Efterskolen for det kunstneriske og skabende med et kreativt, kunstnerisk miljø omkring vores linjefag

• Teater
  • Mode- og design
  • Elektronisk musik
  • Film
  • Spiludvikling

Når mennesker mødes med andre, de deler interesse med, skabes der automatisk et miljø, hvori fordybelse og engagement bliver drivkraften. Vores mål er

• at videreudvikle dette kreative miljø og
  • at skabe et fællesskab, hvori elevernes kunstneriske og skabende evner gror og udvikles.

Østhimmerlands Ungdomsskole er en grundtvigsk efterskole, hvor vi vil fællesskabet, åbenhed, tillid og medbestemmelse og nøglebegrebet er frihed under ansvar.

Fællesskab

Et efterskoleår på ØU er et år, hvor du bor og lever i et fællesskab sammen med 100 andre unge.

De fleste oplever, at de får friheden til at turde være og vise hvem de er, samtidig med at de indgår i et stort udviklende og forpligtende fællesskab.

Fællesskabets udgangspunkt er:

• tillid og åbenhed
  • frihed under ansvar, samarbejde og medbestemmelse
  • faglig fordybelse, kreativitet og personlig udvikling
  • forpligtelse til at hjælpe og støtte hinanden.

Det er vigtigt at hvert elevhold med udgangspunkt i deres fælles forventninger skaber deres helt egen ØU-kultur. Denne proces understøttes af et elevvalgt fællesudvalg, der har ansvaret for at afholde fællesmøder, arrangere foredrag, koncerter, ture o. lign.

Undervisningen

Østhimmerlands Ungdomsskole er en boglig efterskole, der tilbyder folkeskolens almindelige basisfag på højt fagligt niveau, linjefag samt valgfag.
I årsplanen er der indlagt to linjefagsuger, en udlandstur og projekt- og emneuger.

Kreative valgfag

Gennem valg af kreative valgfag har du muligheden for enten at vælge at fordybe dig endnu mere i dit linjefagsområde eller hvis dine interesser er bredere at vælge valgfag inden for nogle af de andre kunstneriske og skabende linjefagsområder.
Du kan således f.eks. vælge valgfag i dans, guitar, kor, samspil, maleri, tegning, grafisk værksted, keramik, glas, skulptur, taskesyning, design og syning, fotolære, digitalt foto, web-design, teatersport eller bordrollespil.

Idrætsvalgfag

ØU tilbyder en bred vifte af idrætsvalgfag. Det er vigtigt at alle får motion, derfor skal alle have mindst et bevægelsesfag om ugen.
Vi tilbyder eksempelvis badminton, aerobic, sport og leg, fodbold, volleyball, basketball, massage og afspænding, mountainbike, friluftsliv og hockey.

Valgfag i psykologi, krop og sundhed.

Som valgfag tilbydes også en række fag, som handler om at forstå sig selv og andre, handler om krop og sundhed, som eksempelvis kan være psykologi, filosofi, yoga eller krop og sundhed.

Optagelse

Det er vigtigt at du er bevidst om, hvorfor du eventuelt vælger ØU Derfor kan optagelse først ske efter besøg på skolen. Tjek os ud på www.oeu.dk

Elektronisk musik
Filmlinjen